неділя, 23 серпня 2015 15:25

Вантажівка-гігант у 164 тонни, "Юність" в диму, "Пляшки на стіл!": що залишилося за лаштунками кубкового матчу "Гірник-спорт" - "Динамо"
30

Фото: Тарас Подолян

Перед входом на стадіон СК "Юність" у Комсомольську, що на Полтавщині, де 22 серпня відбувся матч 1/16 фіналу Кубка України між місцевим "Гірник-Спортом" і київським "Динамо" міліція оглядала вболівальників з особливою ретельністю, всі вилучені пляшки з недопитими напоями викладалися поруч на стіл. Воно й не дивно - приїзд "Динамо" для робочого периферійного містечка - подія особлива, інцидентів не хотів ніхто.

Втім, безпека для жителів Комсомольська - справа далеко не остання. Мова тут йде переважно про безпеку на виробництві: більшість уболівальників "Гірник-Спорту" - працівники двох гірничо-збагачувальних комбінатів - полтавського та єристівського, що входять у корпорацію "Феррекспо". На утриманні останньої і знаходиться команда. Потрапити на територію того ж єристівського комбінату, не пройшовши інструкцію з техніки безпеки і не розписавшись в ній нереально. За цим ретельно простежить інженер з техніки безпеки Олександр Кулик. А ще за тим, щоб відвідувач отримав захисні окуляри, каску і розпізнавальний желет.

Територія і ландшафт підприємства вражає. Але головною "родзинкою" для фотосесії стають великовантажні автомобілі-гіганти.

"Тільки діаметр колеса тут 3,7 м, вага навіть для кількох людей абсолютно непідйомна. Щоб колесо підняти, монтувати-демонтувати, використовуємо спеціальні домкрати", - підкреслює слюсар-ремонтник Євген Чалий. При цьому сама маса автомобіля - 164 т, вантажопідйомність - 220 т.

Повернемося до матчу. Незважаючи на підвищений ажіотаж, ніяких НП, слава Богу, не сталося. Заповнений вщерть стадіон поводився досить пристойно. Хіба що сектор ультрас "Динамо" час від часу нагадував про себе, запускаючи димові шашки. Не тільки дим, але і їдкий запах змушував шкодувати про відсутність протигазів, на худий кінець - респіраторів.

Сам же стадіон таки розширився в цей вечір: його "філіями" стали дахи та балкони найближчих будинків. І де було комфортніше - питання ще те.

Імениті динамівці не залишили своїм суперникам, що не по мірках поступаються в класі жодного шансу. Те, що господарям нічого не світить, стало ясно після одного лише швидкого погляду в стартовий протокол: майже на 80% Сергій Ребров випустив на поле нинішню основу. І цим зумовив усе. Голи, і при цьому виключно в одні ворота, були в цей вечір на будь-який смак. До м'ячів Кравця, Велозу та Антунеша додався ще й подвійний хет-трик Ярмоленка - Андрій асистував у всіх трьох м'ячах партнерів. Другий гол виявився 100-м для Андрія у футболці "Динамо".

Хет-трик, до слова, виявився першим для Ярмоленка в його кар'єрі. І зрозуміло, в футболці, біло-синіх. А от чи стане він прощальним, враховуючи чутки про перехід гравця в "Евертон", що активно гуляють інтернетом? Відповіді на це питання чекати залишилося недовго.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівка-гігант у 164 тонни, "Юність" в диму, "Пляшки на стіл!": що залишилося за лаштунками кубкового матчу "Гірник-спорт" - "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути