понеділок, 22 вересня 2008 14:50

Валуєв та Повєткін просять Медведєва та Путіна "витягнути" Романчука з в"язниці

Група відомих російських боксерів написала листа Дмитру Медведєву та Володимиру Путіну з проханням захистити їх товариша Романа Романчука, який наразі знаходиться в СІЗО Владивостока по звинуваченню у вбивстві. Текст послання оприлюднила в понеділок, 22 вересня, газета "Комсомольская правда". У числі тих хто підписали лист - чемпіон світу у важкій вазі за версією WBA Ніколай Валуєв, олімпійський чемпіон Олександр Повєткін і двократний чемпіон Росії Олександр Алексєєв.

Звертаючись до керівництва держави, спортсмени розповідають, що Романчук не здатний на вбивство і що він сам став жертвою агресії та вимушений був захищатися. Крім того, боксери звертають увагу адресатів листа на "упередженість слідчих та судових органів". На думку Валуєва правоохоронні органи Владивостока штучно роздувають справу Романчука.

На закінчення боксери просять Медведєва та Путіна взяти хід слідства під особливий контроль "для гарантії його об"єктивності".

Інцидент, в результаті якого двократний чемпіон Росії з боксу Роман Романчук опинився під слідством, відбувся 28 липня 2008 року. У цей час боксер знаходився у Владивостоці у складі олімпійської збірної в якості спаринг-партнера. Рано вранці Романчук посварився біля одного з кафе з місцевим мешканцем Олегом Мєшковим. Той дістав травматичний пістолет і вистрілив боксерові в голову. Згідно офіційної версії події, поранений Романчук зумів відібрати зброю та вистрілити в кривдника. Через декілька днів Мєшков помер від отриманого поранення.

У результаті на Романчука завели кримінальну справу по статті "вбивство". 10 вересня він був виписаний з лікарні та вже через два дні його заарештували.

За версією боксерів, що написали листа в захист Романчука, той зовсім не стріляв в Мєшкова, а лише намагався його знешкодити, внаслідок чого і пролунав другий постріл.

Лист боксерів датований 17 вересня та адресований, окрім Медведєва та Путіна, міністрові внутрішніх справ РФ Рашиду Нургалієву, Генпрокурору Юрію Чайці, голові СКП Олександру Бастрикіну і представникові президента в Далекосхідному федеральному окрузі Олегу Сафонову.

Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Валуєв та Повєткін просять Медведєва та Путіна "витягнути" Романчука з в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути