Ексклюзиви
понеділок, 07 вересня 2009 10:25

Валерій Федорчук пішов шляхом Матузалема

Валерій Федорчук пішов шляхом Матузалема

Наш чемпіонат не перестає дивувати. В останній день трансферного вікна "Арсенал" підписав контракт з футболістом ФК "Львів" Валерієм Федорчуком - одним з перспективних гравців в своєму амплуа. Все б нічого, та тільки в цій історії виплив цікавий нюанс. Валерій досі належить своєму старому клубу.

Лаври Матузалема

Ця новина - як грім серед ясного неба. Але факт залишається фактом, гравець молодіжної збірної України поставив підпис під п"ятирічним контрактом з "Арсеналом" і офіційно представлений новачком команди. Тим часом його колишній клуб ФК "Львів" звернувся в Прем"єр-лігу з офіційним листом. У ньому говориться, що у Валерія є діючий контракт з ФК "Львів", і його команда ні в "Арсенал", ні в який інший клуб трансфер не здійснювала.

Виходить, повторюється історія з втечею з "Шахтаря" Франселіно Матузалема. Тільки цей масштаб не європейський. Сам футболіст зараз знаходиться у Франції і готується у складі молодіжної збірної до матчу із збірною Францією, в якому нашим хлопцям потрібно гідно виступити.

"Леви" готують санкції

Спортивний директор ФК "Львів" Роман Лаба шокований поведінкою свого гравця і настроєний діяти рішуче:

- Федорчук поступив дуже негарно, - зізнався спортивний директор львів"ян. - Ми на нього розраховували, а він фактично поставив нам підніжку. Який "Арсенал"? На даний момент він є нашим гравцем, і про підписання контракту з іншим клубом не може йти мови. Ми з нетерпінням чекаємо його повернення з Франції. Якщо Валерій все-таки підписав контракт з "канонірами", його чекають серйозні штрафні санкції. Ми будемо вимушені подати копії контракту в Прем"єр-лігу і вимагати для нього дискваліфікації.

Підтримка

Тим часом багато одноклубників не засуджують дій свого лідера і поставилися з розумінням до ситуації:

- Важко що-небудь із цього приводу говорити, оскільки ми не володіємо інформацією, - сказав нам півзахисник ФК "Львів" Павло Худзік. - Наскільки відомо, у нього закінчувався контракт, а новий йому не пропонували. Безумовно, Валєра хотів прогресувати і рости в професійному плані. Тому він зважився на перехід в "Арсенал". Сподіваюся, він швидко адаптується в новому клубі і стане одним з лідерів "канонірів". Клуби повинні мирно між собою узгодити цей трансфер, щоб Валєра спокійно дебютував у новій команді.

За матеріалами "Известия в Украине"

Зараз ви читаєте новину «Валерій Федорчук пішов шляхом Матузалема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути