четвер, 21 травня 2009 09:19

Вагнер Лав став найкращим бомбардиром останнього Кубку УЄФА

Вагнер Лав став найкращим бомбардиром останнього Кубку УЄФА

Нападаючий московського ЦСКА Вагнер Лав став найкращим бомбардиром останнього розіграшу Кубка УЄФА. На рахунку бразильця 11 голів - на чотири менше, ніж забив Юрген Клінсманн за "Баварію" в переможному для неї сезоні 1995/96.

Три зі своїх 11 голів Вагнер забив у ворота "Нансі" у грудні, коли ЦСКА став всього лише п"ятою командою, якій вдалося набрати 12 очок в чотирьох матчах групового етапу. Друге місце в суперечці бомбардирів з дев"ятьма точними ударами зайняв форвард "Гамбурга" Івіца Олич. Свої восьмий і дев"ятий м"ячі хорват провів в повторному півфінальному матчі з "Вердером", в якій його клуб поступився з рахунком 2:3, не потрапивши у фінал.

Більше Вагнера в одному сезоні Кубка УЄФА забивали всього 4 футболісти

Оскільки обидва фіналісти - "Шахтар" і "Вердер" - починали сезон в Лізі чемпіонів УЄФА, їх представників майже немає в списках найрезультативніших гравців сезону. Виключення складає лише Дієго. На його рахунку шість точних ударів плюс ще один в Лізі чемпіонів. Але плеймейкер бременців пропустив фінал через дискваліфікацію.

Більше Вагнера в одному сезоні Кубка УЄФА забивали всього чотири футболісти. Рекордним назавжди залишиться результат Клінсманна - 15 голів. За ним йдуть Джон Уорк (14), Дерлей (12) і Вальтер Пандіані (12). У залік йдуть тільки голи, забиті в матчах основної сітки турніру.

За матеріалами Турнір

Зараз ви читаєте новину «Вагнер Лав став найкращим бомбардиром останнього Кубку УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути