четвер, 21 травня 2009 08:17

"Після бійки кулаками не махають" - Томас Шааф

"Після бійки кулаками не махають" - Томас Шааф

Наставник "Вердера" Томас Шааф після поразки в Кубку УЄФА зізнався, що його команда дуже розчарована результатом фінального поєдинку Кубка УЄФА.

— Як ви вважаєте, можна було б виграти до закінчення основного часу?

— Ми могли б атакувати, але у нас були такі випадки коли ми швидко втрачали м"яч. І давали супернику дуже багато часу, щоб збудувати оборону.

— Ви говорите, що дуже часто втрачали м"яч. Хто повинен був замінити Дієго?

— Ми б зробили велику помилку, якби зосередили увагу і відповідальність на одному гравці. У минулому ми чинили більший тиск на противника. Не біда Озіля, що він не зміг зіграти так, як ми задумали. Але у футбол грають 11 людей.

— Можете поділитися з нами, що ви сказали гравцям після матчу?

— Ми програли, всі дуже розчаровані. Але сезон на цьому не закінчився. Нам треба провести фінал Кубка Німеччини в Берліні. Ми повинні врахувати цей досвід і зробити так, щоб гравці відновилися і були на ходу. Нам потрібно виправдати надії уболівальників… Звичайно, ми розчаровані, але вже завтра все оцінюватиметься по-іншому.

— Були два суперечливі моменти в кінці гри. Ви їх переглядали?

— У мене був час їх проглянути, але я не акцентуватиму увагу на цьому. Матч закінчився а після бійки кулаками не махають.

— Що вам перешкодило використовувати свою перевагу в зрості?

— Вони ж не грають у футбол на висоті двох метрів. Отже справа не в рості. Ми використовували стандартні положення, але, на жаль, не змогли ефективно розпоряджатися м"ячем.

— Срна грав ключову роль на своєму фланзі. Фактично з цього флангу була розіграна переможна атака. Ви були готові до такої гри хорвата?

— Нічого нового не відбувалося. В "Шахтаря" дуже активні гравці на флангах, але ми дуже багато давали їм вільного простору. Ми були дуже розслаблені в обороні, хоча сюрпризом така гра суперника не стала.

— Ви розчаровані і хочете забути цей матч. Ви зіграли 120 хвилин, гравці втомились… Це може позначитися на їх грі в суботу?

— Я не можу зараз відповісти на це питання. Це був довгий сезон, і у нас не було шансу відновитися в достатній мірі граючи через три дні на четвертий. І 120 хвилин — це занадто довга гра. Але ми постараємося відновитися.

— Так що там з обороною?

— Нам не потрібно обговорювати кожного гравця, чи кожну лінію. Наприкінці ми намагалися створювати небезпечні моменти. Ми пішли на ризик, адже нам потрібно було зрівнювати рахунок. Але гра при цьому стала сумбурною, і ми не використали ті шанси, які створили. А нових моментів не створили.

Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Після бійки кулаками не махають" - Томас Шааф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути