четвер, 21 травня 2009 08:33

Після Кубка УЄФА Луческу хоче Лігу Чемпіонів

Після Кубка УЄФА Луческу хоче Лігу Чемпіонів

Після перемоги в Кубку УЄФА головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу поспілкувався з журналістами.

— Звичайно, після такої гри у мене є відчуття великого задоволення. Я дуже щасливий! Хочеться відзначити і подякувати всім тим, хто брав участь. Насамперед президенту, а також тренерському складу і гравцям, які сьогодні на полі здобули перемогу. Нашим суперником була дуже сильна команда, але ми добре підготувалися до цієї гри.

Про те, що нам протистояв сильний суперник, говорять результати "Вердера". Найголовніше — те що "Вердер" обіграв практично всі найкращі команди Італії: "Інтер", "Мілан" і "Удінезе". Як я говорив на прес-конференції, головним завданням для нас було не дати суперникові зіграти в свій футбол, зробити так, щоб вони менше м"ячів направляли в штрафний майданчик "Шахтаря". Думаю ми контролювали практично всю гру. У першому таймі створили багато небезпечних моментів, але забили, на жаль лише один раз.

Ну, а потім Андрій П"ятов допустив прикру помилку, після чого ми трохи загубилися. Вже не було такого хорошого тримання м"яча, яке дозволяло нам контролювати гру, хороших передач з флангу на фланг. Впродовж всього сьогоднішнього фіналу ми мали перевагу і створили дуже багато моментів саме після награних комбінацій. Тому я упевнений, що результат відповідає тому, що було сьогодні на футбольному полі.

Я щасливий, що ми продовжили успіх українських клубів — і "Металіста", і київського "Динамо". Ми цього року принесли дуже багато рейтингових очок в скарбничку України. Сподіваюся, цей результат додасть сили для того, щоб ще краще підготуватися до чемпіонату Європи, який пройде в Україні, і багато що зміниться в позитивну сторону.

— Скільки все-таки пляшок шампанського вміщає Кубок УЄФА?

— Поки ми не наливали в Кубок шампанське, але, я сподіваюся, що ми знайдемо час, щоб взнати відповідь на ваше питання. "Шахтарю" необхідно провести ще три гри в поточному сезоні, у нас буде можливість виміряти об"єм трофея лише після фінального матчу в розіграші Кубка України.

— Містер, перша заміна в складі "Шахтаря" відбулася досить пізно. Це сталося, тому що гра для ваших підопічних складалася вдало, і вносити корективи не було необхідності?

— Ні, річ в тім що я не виключав можливості того, що буде додатковий час і уважно стежив за фізичними кондиціями своїх гравців.

— "Шахтар" гратиме в Суперкубку Європи. Кого б ви хотіли бачити в суперниках — "Барселону" чи "Манчестер Юнайтед"?

— Не приховаю, хотілося б зіграти з "Барселоною". Тоді це був би сезон "Шахтаря" і "Барселони".

— Ви завоювали європейський трофей. Як довго ви чекали на цей день?

— Не думаю, що я довго чекав. Я просто хотів досягнути доброго результату. Моя філософія — будувати команду, виховувати гравців, постаратися ростити молодих футболістів, а це набагато важливіше, ніж завойовувати трофеї. Цим я займаюся все життя, це моя пристрасть.

Тому я дуже щасливий за своїх молодих гравців, їх зараз всі знають, і Дунга у тому числі. Ми завоювали останній Кубок УЄФА — сподіваюся, він буде в нашому клубному музеї. Думаю, це буде хорошим подарунком клубу, який переміг в останньому розіграші цього трофею.

— Це останній Кубок УЄФА вам не доведеться відстоювати. Чи не жалієте ви про це?

— Ні, тепер у нас нові завдання. Ми хочемо досягти того ж в Лізі Чемпіонів. Цього хочуть наші уболівальники і президент. Кубок УЄФА дасть нам упевненість в тому, що ми зможемо чого-небудь досягти в Лізі Чемпіонів, можливо, в чвертьфіналі або півфіналі.

— Які цілі тепер стоять перед вами і перед командою?

— Моя мета — будувати команду, причому таку, яка була б ще краща, ніж зараз є у нас. Сьогодні в Східній Європі вкладається багато коштів у футбольні клуби: ЦСКА, "Зеніт", "Галатасарай", тепер "Шахтар". Думаю, майбутнє в Лізі Чемпіонів за такими командами. Зараз головна проблема в наших національних чемпіонатах.

— Чи задоволені ви рівнем українського чемпіонату? Могли б ви порівняти його з турецьким, і чи не плануєте ви повернутися до Туреччини?

— В даний час мета України — провести на гідному рівні чемпіонат Європи з футболу. Це дуже важно. Завдання тренерів команд — створити українському футболу хороший імідж. Якщо це вдасться зробити, то у виграші буде весь європейський футбол. Насправді рівень української першості значно виріс, і тепер він може конкурувати з іншими європейськими чемпіонатами.

Організація європейського турніру в Україні змінить всю інфраструктуру країни. У нас є інвестори — такі, як президент нашого клубу. Що стосується Туреччини, то ця країна мені дуже подобається. Я відмінно себе відчував у всіх клубах, в яких працював. З тутешніми уболівальниками у мене дуже хороші стосунки. Був час, коли я хотів сюди повернутися. Тепер потрібно думати про те, як відстояти завойований трофей. Я відчуваю себе молодим, мені ще потрібно працювати.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «Після Кубка УЄФА Луческу хоче Лігу Чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути