Ексклюзиви
субота, 16 листопада 2013 15:46

"В Україні збірна Франції пережила пекло!" -французька преса про матч на "Олімпійському"

"В Україні збірна Франції пережила пекло!" -французька преса про матч на "Олімпійському"

Після матчу Україна - Франція газети у Франції рознесли в пух і прах команду Дідьє Дешама. Заголовки були один болючиший за інший.

"Кошмар в Києві. Бразилія віддаляється від "Синіх", - такий заголовок вийшов у статті про матч на Олімпійському видання France Football.

"Збірна Франції провела в Києві матч, який жодного разу не здавалася здатною виграти. Закінчилося все поразкою з різницею в два м'ячі. Оскільки попереду матч-відповідь, надія ще залишається. Однак гра, продемонстрована "синіми" у п'ятницю ввечері, перетворює прохід на ЧС в майже диво.

У підігрітій обстановці (добре б вболівальники збірної Франції влаштували щось подібне через чотири дні!) французи жодного разу не змогли наблизитися до успішного результату. Тільки спроба Насрі на 65-й хвилині могла завершитися успіхом, але півзахисник Манчестер Сіті вдарив у П'ятова. Франція до того часу вже програвала 0:1.

Найгірше у всій цій історії? До того, як Зозуля відкрив рахунок ( 61-ша хвилина), збірна України виглядала не набагато кращою за команду Дідьє Дешама. В обороні господарі покладалися на колективні дії і холоднокровність - якості, які, наприклад, двічі допомогли українцям стримати Англію в групових матчах. Атакам України допомагали гарячкові дії захисту гостей. Зозуля пробив Льоріса, завершивши комбінацію, розпочату Степаненком і продовжену Едмаром", - зазначає видання.

"На краю безодні. Абсолютний кошмар у Києві" - назва матеріалу про поєдинок Україна - Франція у газеті L'Equipe.

Гравцем матчу журналісти L'Equipe визнали Зозулю (8/10), який "вийшов з невідомості":"Хоча він не так вже часто торкався м'яча, в решту часу цей невтомний нападник продовжував терзати французький захист, заважаючи нанести контрудар. Але перш за все, саме Зозуля відкрив рахунок... Марно намагаючись випросити пенальті на 75-й хвилині, він досяг свого через сім хвилин. Цілеспрямоване чудовисько. Україна отримала нового героя".

"Знадобиться подвиг, щоб пробитися до Бразилії", - так вважає Людовик Петроньяні з Maxifoot. "Після перемог над Білоруссю, Австралією та Фінляндією "синім" не вдалося виграти вчетверте поспіль. Ця невдача не закриває французам дорогу на мундіаль, але для потрапляння до Бразилії підопічним Дешама буде потрібно постати перед своїми уболівальниками в зовсім іншому обличчі, ніж було в п'ятницю. Матч розпочався в хорошому темпі, заданому французами. Гості не забарилися створити небезпечний момент зусиллями Жиру(6-а хвилина).

Українцям відразу ж вдалася гідна відповідь, але Ярмоленко не застав зненацька Льоріса (...) Добре стартувавши, команда Дешама згодом зменшила оберти і більше не проводила спонтанних атак. Українці, підтримувані рідною публікою, скористалися цим і знову наблизилися до штрафного гостей - але голова Едмара промахнулася, а удар Коноплянки прийняв на себе Дебюші. Українці чинили неабиякий тиск і показали, що вміють комбінувати в атаці, а французькі захисники не завжди встигали латати проломи в обороні".

Петроньяні оцінив сам матч в 5,5 балів з 10, а героєм зустрічі визнав Зозулю з 6,5: "Це не найталановитіший гравець в українській атаці, але в кінцевому рахунку саме Зозуля забив перший м'яч і заробив пенальті, який призвів до 2:0. Постійно представляв загрозу для суперника".

У паралельному матеріалі налаштований песимістично Ромен Ріго робить висновок: "Про Бразилії можна забути ... Відсутність "синіх" на майбутньому чемпіонаті світу виглядає майже виправданим після такої гри. Дідьє Дешаму не вдалося знайти відповідних людей і зробити відповідний вибір".

"В Україні збірна Франції пережила пекло!", - повідомляє читачам Le Parisien. - "Найгірший сценарій став реальністю: французи програли всуху. Привид Болгарії, що позбавила "синіх" путівки на мундіаль 1994 року, маячить на поверхні (...) Після гри Дідьє Дешам виглядав дуже засмученим.

Тренер відмінно розумів, що по шансах на прохід завдано сильного удару, і тому обмежився коротким аналізом: "Ми не зуміли забити, українці набули впевності..."Що стосується Рібері та компанії - вони поверталися в роздягальню з опущеними головами, напевно в люті через те, що дозволили себе переграти. Незважаючи ні на що, надія все-таки залишається. Але для підсумкової перемоги "Синім" знадобиться зробити справжнє диво. Іншого вибору немає".

Le Figaro аналізує результат збірної Франції в матеріалі "Уроки поразки" . На думку Аддуша, в команді зараз немає справжніх лідерів: "Найгірше , що деякі гравці навіть зараз, після поразки, не розуміють , як таке могло статися. Наприклад, висловлювання Бензема цілком укладалися в стару добру французьку традицію - заперечення реальності(...) Все та ж помилкова ідея переваги. Французькі гравці заразилися їй від інших націй, от тільки ті вигравали чемпіонат світу, а ми ні. Я нагадаю, що Платіні завершив кар'єру в 1987-му, а Зідан - у 2006 -му. А нинішні лідери збірної Франції, і в першу чергу Рібері, Абідаль і Евра, поки що тільки зазнають невдач з національною командою".

Є й інша причина : "Невдачі французів у всіх лініях підкреслили тактичну перемогу Фоменка. Цей спадкоємець Лобановського, неговіркий перед журналістами, добре знає традиції радянської школи і вміє заплутувати сліди, щоб у потрібний момент досягти колективної переваги, майже механічної. Наставник українців зізнався, що перед грою переглянув десяток матчів "синіх", щоб дізнатися їх слабкості. І план Фоменка на гру спрацював чудово".

Зараз ви читаєте новину «"В Україні збірна Франції пережила пекло!" -французька преса про матч на "Олімпійському"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути