середа, 14 листопада 2007 20:46

В Україні створять прем"єр-лігу

З наступного сезону в українському чемпіонаті буде створено прем"єр-лігу. Про це було домовлено на зустрічі власників футбольних клубів вищої ліги. Зібралися минулої середи у столичному готелі "Київ". Проголосували одноголосно, хоча зійшлися не у повному складі: Ігор Коломойський (господар "Дніпра"), Сергій Тарута ("Металург" Д), Сергій Куніцин ("Таврія"), Нестор Шуфрич ("Закарпаття") були відсутніми. Голосували утелефонному режимі.

Засідали дві з половиною години. Першим приміщення покинув почесний президент одеського "Чорноморця" Леонід Клімов.

- Думаю, з прем"єр-лігою, наш футбол вийде на вищий рівень, - каже. - Таку думки висловили усі президенти. Створено робочу групу, яка розроблятиме основні положення прем"єр-ліги. До неї увійшли власник "Карпат" Петро Димінський, ФК "Харків" Віталій Данилов та київського "Арсеналу" Вадим Рабінович. Треба узгодити певні позиції з Федерацією футболу. Сьогодні висловлювалися всі. А найактивнішими були власники провідних команд - Ринат Ахметов та Ігор Суркіс. Торкнулися питання суддівства, ліміту на легіонерів, стану футбольних полів. Усі незадоволені, що матч "Динамо" - "Шахтар" проводився на снігу. На жаль, у ПФЛ та ФФУ немає відповідальної людини, яка б контролювала ці питання.

Президент "Карпат" Петро Димінський виходить, кутаючсь у пальто.

- Наш футбол у такому стані існувати далі не може, - каже "ГПУ". - Люди, які вкладають у цю справу, не отримують навіть морального задоволення. Думаю, Професійна футбольна ліга себе вичерпала.

Після засідання президент "Шахтаря" у холі готелю бесідує з генеральним директором "Динамо" Резо Чохонелідзе. Ахметов активно жестикулює, співбесідник тільки ствердно хитає головою. До них підходить керманич "Динамо" Ігор Суркіс. Стоїть хвилини дві, цілується з Ахметовим і виходить на вулицю. Ахметова від журналістів відтирає охорона, до мікрофонів підходитьСуркіс.

- Ми повинні навчитися заробляти гроші на нашому футболі, - переконаний президент "Динамо". - Давно треба було зібратися для цього, але у всіх бізнес. Через місяць маємо зустрітися знову.

Президента ПФЛ Равіля Сафіулліна "ГПУ" запитує чи не розглядає він рішення власників клубів як удар по ПФЛ.

- Чому? Господарі вищолігових клубів прийняли певне рішення. Це їхнє право. Хочуть бути окремими, будь-ласка. ПФЛ вистачить клопоту з першою та другою лігами. А кого виберуть головувати у прем"єр-лізі - у мене голова не болить. Нехай переживають власники вищолігових клубів.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять прем"єр-лігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути