вівторок, 12 березня 2013 22:09

У Росії прийняли закон про договірні матчі

У Росії прийняли закон про договірні матчі
Фото: tsn.ua

Держдума Росії у вівторок, 12 березня, прийняла в першому читанні президентський законопроект, направлений на боротьбу з договірними матчами.

Даний документ був внесений главою держави в нижню палату 9 січня. Проект закону вносить зміни в діючий закон "Про фізичну культуру і спорт в РФ", а також до деяких законодавчих актів РФ з метою відвернення протиправного впливу на результати офіційних спортивних змагань.

Під таким протиправним впливом буде розумітися, зокрема, підкуп спортсменів, спортивних суддів, тренерів, керівників команд, інших учасників або організаторів офіційного змагання або вступ з ними в змову.

За підкуп спортсменів, суддів, тренерів або інших учасників і організаторів матчів або вступ з ними в змову встановлені штрафи в розмірі 300-500 тисяч рублів або в розмірі зарплати за період від одного року до трьох років. Також покарання може полягати в примусових роботах або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Якщо у порушенні закону будуть помічені судді, їм загрожує штраф від 500 тисяч до 1 мільйона рублів або в розмірі зарплати за період від двох до п'яти років, або примусові роботи (до п'яти років) або позбавлення волі (до семи років).

Учасникам спортивних змагань забороняється укладати парі на ці змагання. Крім того, введено заборону на прийом ставок і отримання виграшів без документа, що засвідчує особу.

Зараз ви читаєте новину «У Росії прийняли закон про договірні матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути