Ексклюзиви
середа, 08 лютого 2012 10:32

13% футболістів в Україні знають про договірні матчі - "Чорна книга Східної Європи"

13% футболістів в Україні знають про договірні матчі - "Чорна книга Східної Європи"

Міжнародна асоціація професійних футболістів (FIFPro) презентувала "Чорну книгу Східної Європи". На 180 сторінках цього видання представлена систематизована інформація, в основу якої лягли результати опитувань футболістів, у тому числі 363 гравців, які представляють українські професійні клуби.

Найбільші проблеми в Україні пов'язані з несвоєчасними виплатами заробітної плати. Хоча фахівці FIFPro визнають, що Україна в цьому сенсі далеко до визнаних "лідерів". Так, у Чорногорії 94% футболістів стикаються із затримками зарплати, в Греції - 67,5%, в той час як в Україну - тільки 15,5%. З них - 90% футболістів довелося чекати відстрочки платежу до трьох місяців, а в 98,1% затримка зарплати пов'язана з відсутністю у клубу засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мене можна вбити, але світ дізнається, що в Україні робиться" — Кварцяний

Ще одна проблема - відлучення від тренувань з командою. Про це заявили 7,7% українських футболістів. При цьому, головним доводом клубу (54,2%), який вдається до такого заходу, є небажання гравця підписувати новий контракт.

Нарешті, не залишилася без уваги тема "договорняків". 7,6% опитаних зізналися, що їм пропонували взяти участь у подібних матчах. Число футболістів, які знають про існування "договорняків" в українському футболі, становить 13% (для порівняння, у Росії - 43,5%). І лише троє з них готові привести приклади.

Зараз ви читаєте новину «13% футболістів в Україні знають про договірні матчі - "Чорна книга Східної Європи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути