пʼятниця, 16 серпня 2013 12:17

"В "Динамо" не буде ані Блохіна, ані Суркіса" - Леоненко

"В "Динамо" не буде ані Блохіна, ані Суркіса" - Леоненко
Леоненко: "Я сам був у шкурі "Металіста". Фото: sumno.com.ua

Екс-форвард "Динамо" і збірної України, футбольний експерт Віктор Леоненко в інтерв'ю газеті "Взгляд" поділився думкою про останні ключові події в українському футболі. Зокрема, він сказав про...

Про дискваліфікацію "Металіста" з єврокубків

Що говорити? Плакати потрібно. Переконаний, що знущатися над "Металістом" з цього приводу не можна. Звичайно, те, що трапилося дуже неприємно. Найнебезпечніше, що з команди можуть побігти південноамериканці. У заявці харків'ян 6 аргентинців та 5 бразильців - ціла футбольна команда! Так, у них у всіх довгострокові діючі контракти з клубом, які потрібно відпрацьовувати. Головне, щоб через рішення УЄФА у них не пропала мотивація. Адже хлопці хотіли грати в Ліги чемпіонів. Чемпіонат України для них, скажемо прямо, менш цікавий турнір. Я 20 років тому сам був у їхній шкурі - коли УЄФА дискваліфікував "Динамо". Хлопці дуже переживали відлучення від єврокубків. Що ж до "Металіста", то зараз багато залежатиме від тренера. Команда у Мирона Маркевича хороша. По грі харків'яни другі в країні. Були, принаймні. А тепер незрозуміло, як все обійдеться.

Про ситуацію в "Динамо"

У мене таке відчуття, що в "Динамо" не буде не тільки Блохіна, але і Суркіса. Терпіння вболівальників скоро лопне. У Ігоря Михайловича просто не виходить. Багато років поспіль. Я б ратував за повернення Григорія Михайловича, при якому команда виходила у півфінал Ліги чемпіонів. Питання в тому, як це пов'язати з нинішньою посадою, яку Григорій Суркіс займає в УЄФА.

Про можливий перехід Хачеріді в "Шахтар"

Часи змінюються. 20 років тому Сергій Ребров переїжджав з Донецька до Києва. У чому плювок в душу? "Шахтар" давно купує кращих. І це правильно. Гірники хочуть гідно виглядати в Лізі чемпіонів. У "Динамо" ж ситуація, як у приказці - "чим далі в ліс, тим більше дров".

Про стосунки з Йожефом Сабо

Я до нього нормально ставлюся, це він до мене не дуже. Я його три рази залишав на роботі - три рази вигравали Кубок Співдружності. Перед матчем із "Спартаком" Сабо мали виганяти, а я забив підопічним Олега Романцева два голи, і він продовжив роботу. Запитайте його, скільки разів він говорив фразу: "Якщо в складі немає Леоненка, я за результат не відповідаю". Втім, я не хочу про нього погано вісловлюватися - людині вже 75 років. Він був хорошим футболістом. Я готовий потиснути руку Сабо. Але він вважає, що я маю перед ним вибачитися. Ось тільки поясніть мені - за що? Він до мене весь час чіплявся. Я ж себе в образу намагався не давати. Пам'ятаю, на розборі гри почав кричати на мене: "Леоненко, чому ти не біжиш?" Я, не моргнувши оком, відповів: "Натисніть кнопку play, і я відразу побіжу". Були і ще моменти. Моєму приятелеві і партнеру по команді Саші Призетку Сабо говорив: "Хочеш грати? Не дружи з Леоненком!"Але я Сабо давно все пробачив.

Зараз ви читаєте новину «"В "Динамо" не буде ані Блохіна, ані Суркіса" - Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути