вівторок, 16 липня 2013 09:24

"Можливо, піду експертом на канал "Футбол" - Леоненко

"Можливо, піду експертом на канал "Футбол" - Леоненко
"Ахметов сказав, що зла на мене не тримає, бо завжди правду кажу" - Леоненко ФОТО: footboom.com

Футбольного експерта Віктора Леоненка відсторонили з ефіру каналу 2+2. Відповідну заяву озвучив керівник спортивних проектів Степан Щербачов. Він також вибачився за поведінку ведучого програми "Профутбол" Ігоря Циганика.

"Експерти в своїх словах повинні опиратися на факти, а не на чутки," – каже Щербачов.

Леоненко впродовж недільного ефіру зумів образити футбольних антагоністів – президента "Шахтаря" Ріната Ахметова та президента київського "Динамо" Ігоря Суркіса. Кращий гравець України 1992-94 років довго не хотів відповідати на запитання ведучого чого він вважає, що "Шахтар" уже чемпіон країни. Відповів лише після жартівливої репліки: "За що ми вам гроші платимо?".

"Просто він може все купити, домовитися. От і все," - сказав Леоненко.

Далі зайшла мова про Артема Мілевського. Він отримує в "Динамо" 1 млн 800 тис. євро зарплати, хоча на поле давно не виходить. Леоненку не сподобалися слова Суркіса, що Мілевському ніхто таких грошей не заплатить.

"Цими словами Ігор Михайлович сам себе підставив. Футболісти не грають і при цьому отримують 2 мільйони доларів. Хто в цій ситуації глупий? Запитання до президента."

У ніч на понеділок, після завершення передачі, Леоненку подзвонив Суркіс. Вони говорили більше години.

"Ігор Михайлович виказав мені все, що в нього накипіло на душі, – прокоментував розмову у понеділок уранці Віктор Євгенович. – Потім зателефонував Ахметов. Поговорили дуже тепло. Сказав, що зла на мене не тримає, бо завжди правду кажу. Можливо, піду експертом на канал "Футбол". На 2+2 ні на кого не ображаюся."

Його колега по ефіру Сергій Нагорняк не очікував, що все закінчиться так.

"Після ефіру вийшли з Віктором зі студії. Йому подзвонив Суркіс. Ми розпрощалися. Нічого не вказувало на те, що назріває скандал. У нас були набагато відвертіші передачі. Я думаю, Віктора ніхто не звільнятиме. Просто відсторонять від ефіру на декілька передач" — каже Нагорняк.

"Насправді український футбол дуже корумпований і в ньому багато речей передумовлено. В тому числі й лідерство "Шахтаря", – вважає народний депутат від "Свободи", колишній прес-аташе збірної України Ігор Мірошниченко. – Всі знають, що кілька клубів підконтрольні Рінату Ахметову. У матчах проти гірників вони ніколи не викладаються на 100 відсотків."

Канали 1+1 та 2+2 належать мільярдерові Ігорю Коломойському. Вони транслюють домашні матчі "Металіста", київського "Динамо", "Дніпра", "Арсенала", "Волині" та "Карпат". Домашні ігри решти команд прем'єр-ліги показує канал "Футбол", що належить Ахметову.

Зараз ви читаєте новину «"Можливо, піду експертом на канал "Футбол" - Леоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути