Ексклюзиви
вівторок, 07 жовтня 2008 11:52

Узбекистан хоче грати в Європі

Федерація футболу Узбекистану (ФФУ) має намір вступити до УЄФА. За словами президента ФФУ Міарброра Усманова, збірній Узбекистану потрібно грати з сильними командами, яких в Європі значно більше, ніж в Азії.

Усманов заявив, що Узбекистану немає сенсу виходити на чемпіонат світу з футболу, щоб там програвати з крупним рахунком. За словами президента ФФУ, якщо збірна його країни зможе подолати відбірний турнір в європейській зоні, то вже "не ударить в бруд обличчям" на світовій першості.

У 2002 році членом УЄФА став Казахстан. Рішення про вступ федерації футболу цієї країни в УЄФА було ухвалене після тривалих переговорів. На відміну від Узбекистану, частина території Казахстану вважається європейською.

Після розпаду СРСР в 1992 році Узбекистану, як і іншим центральноазіатським республікам, пропонували вступити до УЄФА, проте пропозиція була відхилена і ФФУ стала членом АФК.

Відзначимо, збірна Узбекистану по футболу тричі брала участь у відбірному турнірі чемпіонату світу в азіатській зоні. Потрапити на світову першість узбекам не вдалося жодного разу.

У відбірному турнірі чемпіонату світу 2010 року після двох турів Узбекистан займає останнє (п"яте) місце в групі 1 азіатської кваліфікаційної зони. Суперниками Узбекистану по групі є збірні Катару, Японії, Австралії та Бахрейну. Путівки на ЧС-2010 отримають дві кращі команди з групи. Збірна, яка займе третє місце, візьме участь в стикових матчах.

Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «Узбекистан хоче грати в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути