неділя, 10 липня 2016 13:48

Усику не варто вдавати з себе українського патріота

Усику не варто вдавати з себе українського патріота

Боксер із Симферополя Олександр Усик, який наразі представляє Україну, не підтвердив, що Крим – це Україна. На пряме запитання, чи вважає Крим - Україною, він відповів "Крим – це Крим".

Усик поміняв свої політичні погляди?

Формально так. Ще торік він стверджував, що Крим – це Україна. Один із кримських депутатів навіть пропонував заборонити Олександрові в'їзд на півострів. Можливо, після цього на нього та родину, яка мешкає у Сімферополі, почали тиснути з метою не висловлюватись так однозначно.

Чи є в цьому щось дивне і несподіване?

Ні. Усик ніколи не відзначався політичною перебірливістю. Як тоді, коли засвітився у штабі Партії регіонів в жовтні 2012 року, так і нещодавно, коли радісно усміхався під час знімкування з одіозним мером Харкова Геннадієм Кернесом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєць АТО захистив Усика від шквалу критики через заяву про Крим

Чи тепер змінить свій патріотичний імідж?

Навряд чи. Невідповідність його іміджу із заграванням з "регіоналами" давно кидалася в очі. Як виступатиме в Україні, буде продовжувати експлуатувати патріотичну тему. І водночас у Криму з представниками російської влади відкриватиме всеросійські турніри з боксу.

Що треба змінити?

Усик став жертвою російської агресії проти України. Сім'я не збирається залишати півострів. І його заяви та вчинки можна зрозуміти. Але може в такому випадку слід припинити вдавати з себе українського патріота?

Чи можуть від Усика відвернутись уболівальники?

Цілком. Частина патріотично налаштованих вже його не сприймає і не вболіває за Олександра. Дисонанс заяв і дій можуть відвернути і тих, які не вдаються у політичні тонкощі. Тоді прямий шлях до зміни громадянства і виступів у Москві та Краснодарі. А те, що таке може статися, майже немає сумнівів. Усе залежатиме від кон'юнктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик і Гловацькі провели дуель поглядів у Києві

Зараз ви читаєте новину «Усику не варто вдавати з себе українського патріота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути