субота, 09 листопада 2013 10:22

Усик не матиме проблем з Ромеро: сьогодні боксер дебютує на профі-ринзі

Усик не матиме проблем з Ромеро: сьогодні боксер дебютує на профі-ринзі
Олександр Усик протистоятиме досвідченому мексиканцеві ФОТО: unian.net

9 листопада у столичному Палаці спорту відбудеться дебют на професіональному ринзі чемпіона світу та Олімпійських ігор Олександра Усика, 26 років. Його суперник у 6-раундовому поєдинку – дуже досвідчений мексиканець, 29-річний Феліпе Ромеро.

А головною подією вечора боксу в Києві, який організовує компанія братів Кличків "К2 Промоушенс", стане бій за вакантний титул Інтернаціонального чемпіона за версією IBO у напівважкій вазі між 34-річним українцем В'ячеславом Узєлковим і 29-річним американцем Джейдоном Кодрингтоном. Початок трансляції програми "Великий бокс" на телеканалі "Інтер" сьогодні о 22.25 год.

Характеризувати Олександра Усика немає особливої потреби – всі його прекрасно знаємо за виступами на аматорському ринзі та у Всесвітній серії боксу (WSB) за команду "Українські отамани". Зупинимося на кандидатурі його суперника. За 8 років на профі-ринзі Ромеро провів 24 поєдинки – має 16 перемог, 11 з яких нокаутом, 7 поразок, 5 з яких нокаутом, та одну нічию.

В одному з передматчевих коментарів мексиканець зауважив, що він перемагав учасників Олімпіад, колишніх чемпіонів світу та претендентів на чемпіонство. І це насправді так. Відзначимо дві його перемоги – у 2010 і 2011 роках над мексиканцем, екс-чемпіоном світу Хуліо Сезаром Гонсалесом. Для Гонсалеса, до речі, зустрічі з Ромеро стали останніми в кар'єрі – через півроку після останнього бою він загинув в автокатастрофі. А між двома боями з Гонсалесом Ромеро завдав поразки своєму земляку Саулю Монтані – дворазовому претенденту на звання чемпіона світу.

Цікаво, що Ромеро за час своїх виступів серед профі зумів стати чемпіоном Мексики у трьох вагових категоріях – суперсередній, першій важкій і надважкій.

Ромеро погано відчуває дистанцію, діє досить розмашисто, його удари затягнуті і видимі. Усик з його швидкістю і технікою не повинен мати проблем з цим суперником. Найголовніше - не застоюватись після своїх атак, бо мексиканець може добре "огризнутись" довгим правим через руку. Загалом, "К2 Промоушенс", яку представляє Олександр Усик, підібрала для його дебюту вдалу кандидатуру – досвідченого, в міру небезпечного і зручного під стиль українця суперника.

Додамо, що напередодні бою відбулося офіційне зважування боксерів. Усик заважив 90,95 кг, його суперник – рівно 91 кг.

Зараз ви читаєте новину «Усик не матиме проблем з Ромеро: сьогодні боксер дебютує на профі-ринзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути