пʼятниця, 11 грудня 2009 17:33

Ющенко назвав Євро-2012 гордістю України

Ющенко назвав Євро-2012 гордістю України

Президент України Віктор Ющенко вітає рішення УЄФА відносне проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року в чотирьох містах України.

"Я вітаю рішення Союзу європейських футбольних асоціацій, яким підтверджений статус Донецька, Львова, Харкова як приймаючих міст фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, а Києва - як міста проведення фіналу чемпіонату. Євро-2012 - це наш загальнонаціональний проект, це - наша гордість і справа нашої честі.

Ідея чемпіонату оволоділа мільйонами українців, вона поза політикою, вона є загальнодержавним пріоритетом. Сьогодні - наша загальна велика перемога, перемога всієї України", - говориться в заяві на офіційному сайті глави держави.

Ющенко подякував віце-прем"єр-міністру України Івану Васюнику, керівництву Федерації футболу України на чолі з Григорієм Суркісом, всіх причетних посадових осіб, а також мерів міст, в яких проходитимуть матчі чемпіонату, за виконану роботу.

"Упевнений, що ви продовжите підготовчі роботи і зробите все, щоб гідно забезпечити проведення Євро-2012 на вищому рівні. Я вітаю наших польських партнерів. Солідарність і взаємна підтримка допомогли нам досягти загальної мети. Це ще один прояв українсько-польської дружби і партнерства.

Я підтверджую запрошення гостям зі всієї Європи і світу прибути до України на Євро-2012. Не сумніваюся, що всі підготовчі роботи будуть завершені вчасно і якісно, а чемпіонат Європи стане справжнім, великим спортивним святом для нас всіх", - відзначив президент.

Нагадаємо, виконком УЄФА сьогодні на засіданні в Португалії ухвалив рішення залишити чотирьом українським містам - Києву, Донецьку, Львову і Харкову, право на проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Крім того, ухвалено остаточне рішення про те, що фінал турніру відбудеться в столиці України.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Ющенко назвав Євро-2012 гордістю України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути