неділя, 10 січня 2010 12:19

Уряд Того відмовляє своїх футболістів від участі в Кубку Африканських націй

Уряд Того відмовляє своїх футболістів від участі в Кубку Африканських націй

Уряд Того зажадав від футболістів збірної країни відмовитися від участі в Кубку Африканських націй, який стартує 10 січня 2010 року в Анголі. Власті Того наполягли на своєму рішенні не дивлячись на бажання самих гравців взяти участь в турнірі. Про це повідомляє AFP.

8 січня автобус з футболістами збірної Того обстріляли з кулеметів бойовики. Водій автобуса з Анголи був убитий на місці. Також загинули помічник головного тренера і прес-аташе збірної.

Поранення отримали дев"ять людей, зокрема двоє футболістів - захисник Серж Акакпо і воротар Коджові Обілале (на фото). Відповідальність за напад узяло на себе ангольське сепаратистське угрупування FLEC, що пообіцяло найближчим часом провести ще декілька терористичних атак.

Вдень 9 січня повідомлялося, що тоголезьська делегація ухвалила рішення знятися з турніру, проте увечері футболіст збірної Того Томас Доссеві заявив, що гравці планують залишитися в Анголі і взяти участь в Кубку Африканських націй.

Тим часом, за даними Sky Sports, лідери збірної Еммануель Адебайор з "Манчестер Сіті" і Мустафа Саліфу з "Астон Вілли" залишили Анголу і вирішили повернутися до Англії в розташування своїх клубів.

Збірна Того на Кубку Африки потрапила в групу B, разом з командами Кот-д"Івуара, Гани і Буркіна-Фасо. Свій перший матч на турнірі тоголезці проведуть 11 січня проти Гани.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Уряд Того відмовляє своїх футболістів від участі в Кубку Африканських націй». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути