субота, 09 січня 2010 16:26

Після обстрілу збірна Того відмовилася від участі в Африканському кубку націй

Після обстрілу збірна Того відмовилася від участі в Африканському кубку націй

Збірна Того з футболу, автобус якої в п"ятницю був обстріляний бойовиками, відмовилася від участі в Африканському кубку націй, який пройде в Анголі. Як повідомляє ВВС News, тоголезьська делегація ухвалила рішення відправитися додому, хоча раніше було оголошено про те, що кубок відбудеться, не дивлячись на атаку бойовиків.

Як вже повідомлялося, напад на автобус, що перевозив гравців збірної Того з футболу з Конго, де команда проходила підготовку перед турніром, на кубок до Анголи, було здійснено в п"ятницю, 8 січня, в прикордонному районі провінції Кабінда в 10 кілометрах від кордону.

В результаті обстрілу автобуса команди з автоматичної зброї, який тривав близько 30 хвилин, була вбита одна людина - ангольський водій автобуса, ще дев"ять, зокрема два гравці збірної - захисник Серж Акакпо (Serge  Akakpo) і резервний воротар Обілале Коссі (Obilale Kossi) - отримали поранення. Поранені були також помічник тренера, фізіотерапевт і тренер воротарів збірної.

Відповідальність за напад пізніше взяло на себе ангольське сепаратистьське угрупування FLEC. Причому в своїй заяві сепаратисти обіцяли продовжити серію атак на всій території провінції Кабінда.

Після нападу капітан збірної Того, нападаючий "Манчестер Сіті" Емануель Адебайор (Emmanuel Adebayor) заявив, що більшість гравців висловлювалися за те, щоб залишити турнір.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Після обстрілу збірна Того відмовилася від участі в Африканському кубку націй». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути