середа, 13 квітня 2011 16:49

Українських школярів вчать бути господарями Євро-2012

Українських школярів вчать бути господарями Євро-2012

У школах Києва, Харкова, Львова та Донецька буде введено навчальний курс "Ми господарі Євро-2012". Про це повідомляє Інформаційний центр Євро-2012.

Як повідомляє Головне управління освіти і науки КМДА, курс був розроблений на виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 30.06.2010 № 644 та для школярів він запропонований як факультатив. Курс розрахований на учнів 10 - 11 класів і складається з 7 навчальних годин.

Підготовка учнів включає екскурс в історію українського, європейського футболу, набуття учнями вміння і навичок презентації свого краю перед уболівальниками європейських країн, у тому числі іноземною мовою.

Зокрема, учень повинен мати уявлення, вміти охарактеризувати або дати точне визначення з таких питань, як: історія проведення чемпіонатів Європи, виступи українських футболістів у складі збірної СРСР (СНД) у фінальних етапах чемпіонату Європи, їх внесок у високі досягнення збірної, виступи збірної Україна у відбіркових та фінальних етапах чемпіонатів Європи та Світу (імена тренерів, провідних гравців, бомбардирів, лідерів за кількістю проведених ігор), футбольні традиції свого краю, критерії відбору країн-господарів фінальних етапів чемпіонатів Європи, правила поведінки під час проведення футбольних ігор і т . д.

Крім того, український школяр повинен володіти знаннями про транспортне сполучення в містах, про художні, розважальні, історико-культурні установи свого регіону, володіти інформацією про визначні пам'ятки і відомих постатях регіону.

У столиці, крім уроків "Ми господарі Євро-2012", в загальноосвітніх навчальних закладах, проводяться й інші заходи, спрямовані на популяризацію чемпіонату Європи 2012 року: олімпійські уроки, семінари, науково-практичні конференції, виховні години, роботу шкільних євро клубів з підготовки майбутніх волонтерів, конкурси малюнків, плакатів, вікторини, змагання з футболу.

Нагадаємо, що УЄФА назвав перелік сувенірів для Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Українських школярів вчать бути господарями Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути