Ексклюзиви
вівторок, 25 листопада 2008 19:49

Українські шахісти стали четвертими на Всесвітній олімпіаді

Шахісти збірної Вірменії виграли другу підряд Олімпіаду, повторивши в німецькому Дрездені свій успіх дворічної давності в італійському Туріні.

Перед останнім туром головними претендентами на перемогу були Вірменія і Україна, які набрали по 17 очок. Проте якщо вірменські шахісти, які перед турніром займали тільки дев"яте місце по командному рейтингу, в завершальних партіях переграли з рахунком 2,5:1,5 Китай, який займав третє місце, то українці (друге місце рейтингу) потерпіли нищівну поразку від американців (десятий рейтинг) - 0,5:3,5. Успішно виступив в останньому турі Ізраїль (восьмий по рейтингу), який переміг голландців, - 2,5:1,5.

Російська збірна, що володіла найвищим рейтингом турніру, перед останнім туром зберігала шанси на попадання в призери, проте здолати іспанців не змогла (нічия 2:2) і залишилася без медалей. Внічию завершили свої партії Владимир Крамник, Петро Свідлер, Олександр Гріщук і Дмитро Яковенко.

У результаті збірна Вірменії з 19 очками зайняла перше місце, другою стала команда Ізраїлю (18), а бронзовими призерами - американці, які за додатковими показниками випередили збірну України.

sovsport

Зараз ви читаєте новину «Українські шахісти стали четвертими на Всесвітній олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути