середа, 10 лютого 2010 09:47

Українські шаблістки виграли "бронзу" на Кубку Європи

Українські шаблістки виграли "бронзу" на Кубку Європи

У французькому Орлеані розіграний Кубок Європи з фехтуванню на шаблях серед жінок. Чемпіонки України шаблісти з Нетішина Хмельницької області завоювали бронзові медалі.

У Кубку Європи беруть участь переможці національних чемпіонатів у командній першості. Тому лідери збірної України - Ольга Харлан і Олена Хомрова в цьому турнірі участі не приймали.

Адже на внутрішній арені вони виступають за Миколаїв і Одесу відповідно, а честь нашої країни захищали вихованки досить добре відомої в світі школи фехтування невеликого містечка Нетішин Хмельницької області.

Орлеан Кубок Європи з жіночої шаблі приймав цього року в шостий раз. Вперше кращі клуби Старого Світла з"ясовували стосунки в цьому французькому місті в 2006 році. І саме тоді ФК "Нетішин" вперше засвітився в Європі, зійшовши на третю сходинку п"єдесталу пошани.

Наступного року київський ЦСКА зумів цей результат поліпшити, поступившись лише у фіналі російським "Хімкам". Два попередні розіграші почесного трофея українки пропустили. І ось знов нашу країну в Орлеані представляли шаблісти з Нетішина.

У складі нашої команди виступали дві золоті медалістки Пекіна-2008 - Галина Пундик і Ольга Жовнір, а також переможниці Універсіади-2009 в Бєлграді - Ірина Кравчук і Олена Вороніна.

ФК "Нетішин" почав свої виступи з чвертьфінальної стадії, на якій зустрівся з господинями змагань, шаблістами клубу "Орлеан" КЕ, які минулого року були третіми. З самого початку протистояння підопічні Валерія Штурбабіна вийшли вперед і всю зустріч контролювали розвиток подій на доріжці. У підсумки ФК "Нетішин" здобув перемогу з достатньо переконливим рахунком 45:37. Відзначимо, що на цій стадії змагань припинили боротьбу за Кубок торішній переможець - римська "Аеронаутіка" і фіналіст - паризький ЮС "Метро".

У півфіналі ФК "Нетішин" чекала зустріч з сильною командою Румунії - "Стяуа" з Бухареста. На жаль в цій зустрічі наші дівчата не зуміли продемонструвати всі свої кращі якості і у результаті поступилися суперницям п"ятьма ударами - 40:45.

В іншому півфіналі паризький "Гардер" виявився сильнішим угорського БСЕ "Будапешт" - 45:39. Виграли француженки і фінал у "Стяуа" - 45:41. А зустріч за третє місце згідно регламенту не проводили - шаблісти ФК "Нетішин" і БСЕ "Будапешт" нагороджені бронзовими медалями.

Кубок Європи з фехтування.

Шабля (жінки).

Командна першість.

Орлеан (Франція).

Півфінал:

"Стяуа" (Бухарест, Румунія) - ФК "Нетішин" (Україна) - 45:40

"Гардер" (Париж, Франція) - БСЕ "Будапешт" (Угорщина) - 45:39

Фінал:

"Гардер" (Париж, Франція) - "Стяуа" (Бухарест, Румунія) - 45:41

1. "Гардер" (Париж, Франція)

2. "Стяуа" (Бухарест, Румунія)

3. ФК "Нетішин" (Україна)

3. БСЕ "Будапешт" (Угорщина)

5. "Аеронаутіка" (Рим, Італія)

6. "Нефтчі" (Баку, Азербайджан)

7. "Орлеан" КЕ (Франція)

8. ЮС "Метро" (Париж, Франція)

9. ФК "Рейк"явік" (Ісландія)

За матеріалами Турнір

Зараз ви читаєте новину «Українські шаблістки виграли "бронзу" на Кубку Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути