понеділок, 26 жовтня 2009 08:53

Українські футболістки розібрали команду Боснії-Герцеговини на деталі

Українські футболістки розібрали команду Боснії-Герцеговини на деталі

У неділю, 25 жовтня, в Чернігові національна жіноча збірна України здобула першу перемогу в кваліфікації ЧС-2011. Цей успіх, безперечно, додасть упевненості підопічним Анатолія Куцева, які піднялися на третій рядок у 4-й відбірній групі. Власне, сумніви щодо того, хто візьме гору в цьому двобої, зникли вже по закінченні стартової 15-хвилинки. На той момент українки встигли двічі вразити ворота бідолашної Алміни Ходжич.

Утім, це був лише нокдаун, а нокаутувала суперника наша команда перед перервою, завершивши голами три атаки поспіль! Як потім зізнався керманич "синьо-жовтих", за рахунку 6:0 налаштувати дівчат на серйозну боротьбу в другій половині зустрічі було напрочуд важко. Тим не менш, переможниці продовжили диктувати свої умови суперницям, і тим, аби уникнути ще більш болючої поразки, у кінці матчу навіть довелося затягувати час.

Скориставшись гостинністю захисту збірної Боснії-Герцеговини, форвард пермської "Звєзди-2005" Дарина Апанащенко занесла до свого доробку дубль та дві гольові передачі, її одноклубниці-хавбеки Віра Дятел і Наталія Зінченко відзначилися забитим м"ячем та результативним пасом відповідно. Двічі розписавшись у воротах "біло-синіх", півзахисник червоноармійської "Росіянки" Людмила Пекур ще два рази вдало асистувала партнеркам, а її подруга по команді Тетяна Чорна за системою "гол+пас" набрала 2 очки (1+1). Нарешті, вигравши боротьбу на другому поверсі, своє прізвище внесла до протоколу й наш центральний оборонець − Олена Ходирєва з чернігівської "Легенди". А ще були три поперечини та ціла купа інших нереалізованих можливостей...

Після фінального свистка глядачі тепло вітали ветерана української збірної Олену Мазуренко, яка у цей вечір проводила свій останній матч у синьо-жовтій футболці. Захисник німецького "Нюрнберга" більше десяти років з капітанською пов"язкою виводила на ігри нашу національну збірну, за яку провела близько 100 поєдинків. Нагородою для Олени стали упевнена перемога, гарячі оплески вболівальників, почесні відзнаки та призи від Міністерства у справах сім"ї, молоді та спорту й Федерації футболу України.

Звісно, Анатолій Куцев прийшов на спілкування з журналістами у гарному настрої. "Я залишився задоволений і змістом гри, і її підсумком. Адже не виключено, що наприкінці відбірного турніру доведеться рахувати забиті та пропущені м"ячі. Приємно, що дівчата підійшли до цього матчу з усією відповідальністю і належним чином на нього налаштувалися. Тепер будемо готуватися до важкого виїзного поєдинку проти угорок, який очікує нас у середині листопада. Гадаю, серйозних кадрових змін у збірній до цього часу не буде", − резюмував наставник.

Україна − Боснія-Герцеговина − 7:0

Голи: 1:0 Пекур (9), 2:0 Апанащенко (13), 3:0 Дятел (36), 4:0 Ходирєва (41), 5:0 Апанащенко (42), 6:0 Пекур (43), 7:0 Чорна (48).

Україна: Зварич, Лишафай, Мазуренко, Ходирєва (Василюк, 55), Титова (Котик, 69), Бойченко (Лемешко, 62), Чорна, Зінченко, Пекур, Дятел, Апанащенко.

Кваліфікація ЧС-2011.

Група 4

Матчі у 2009 році

19 вересня. Польща − Україна − 4:1, Боснія-Герцеговина − Угорщина − 0:2.

23 вересня. Румунія − Боснія-Герцеговина − 4:0.

24 вересня. Угорщина − Польща − 4:2.

24 жовтня. Польща − Румунія − 2:0.

25 жовтня. Україна − Боснія-Герцеговина − 7:0.

28 жовтня. Угорщина − Румунія.

29 жовтня. Боснія-Герцеговина − Польща.

4 листопада. Угорщина − Україна.

ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Українські футболістки розібрали команду Боснії-Герцеговини на деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути