неділя, 30 серпня 2009 10:05

Збірна України грюкнула дверима на Євро-2009

Збірна України грюкнула дверима на Євро-2009

Фінляндія − Україна − 0:1

Голи: 0:1 Пекур (69).

Україна: Зварич (Баранова, 39), Лишафай, Мазуренко, Ходирєва, Ващенко (Василюк, 85), Дятел, Чорна, Зінченко, Пекур, Апанащенко, Яковишин (Бойченко, 77).

Історична перемога

У суботу, 29 серпня, національна жіноча збірна України здобула перемогу в своєму останньому матчі у фінальному раунді Євро-2009, який триває у Фінляндії. Ця гра вже не мала турнірного значення для обох суперників. Ще у середу господарі забронювали за собою перший рядок в групі А, тоді як наші співвітчизниці, поступившись у двох стартових зустрічах, втратили шанси піднятися вище четвертого місця. Уперше в своїй історії потрапивши до елітної кампанії, українки залишають змагання після групового етапу.

Радість і смуток Пекур

У заключні хвилини "синьо-білі" збилися на навалу, а їх опонентки відповідали доволі гострими контрвипадами, однак змінити рахунок на табло не вдалося жодному з колективів. Збірна України здобула свою дебютну перемогу і навіть наздогнала за очками датчанок, які поступилися голландкам − 1:2. Втім, скандинавки все ж таки стали третіми в групі, випередивши наших дівчат завдяки виграшу в очному двобої − 2:1. Людмила Пекур була визнана найкращим футболістом матчу, отримала чудовий приз від Carlsberg, але на шляху до готелю зітхала: "Занадто рано ми додому повертаємося...".

Подяка глядачам

"Я ще до початку Євро-2009 стверджував, що ми потрапили до дуже рівної за складом групи. Зустріч з Фінляндією це ще раз підтвердила, − зазначив на післяматчевій прес-конференції Анатолій Куцев. − Я подякував дівчатам у роздягальні. Добре, що вони завершили першість на такій мажорній ноті. Ця перемога − дуже-дуже важлива. Окремо хотів би виказати подяку глядачам, які створили на стадіоні справжню футбольну атмосферу. Гаряча підтримка господарів просто не давала нам розслабитися".

Черговий іспит

Збірна повернеться до Києва 31 серпня. Усі три поєдинки, які провели на чемпіонаті континенту наші футболістки, є для них неоціненим досвідом. У пригоді він стане зовсім скоро, адже у вересні стартує кваліфікація світової першості, фінал якої у 2011 році прийматиме Німеччина. Нагадаємо, "синьо-жовті" потрапили до 4-ї відбірної групи − разом з Угорщиною, Боснією і Герцеговиною, Румунією та Польщею. Саме з виїзного матчу проти останньої 19-го числа підопічні Куцева і розпочнуть свій черговий похід.

Євро-2009. Жінки (Фінляндія, 23 серпня − 10 вересня)

Група А

23 серпня

Україна − Нідерланди − 0:2, Фінляндія − Данія − 1:0

26 серпня

Україна − Данія − 1:2, Нідерланди − Фінляндія − 1:2.

29 серпня

Фінляндія − Україна − 0:1, Данія − Нідерланди − 1:2.

За матеріалами ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Збірна України грюкнула дверима на Євро-2009». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути