Ексклюзиви
понеділок, 09 травня 2011 17:48

Українські дзюдоїсти везуть чотири "бронзи" з етапу Гран-прі

Українські дзюдоїсти везуть чотири "бронзи" з етапу Гран-прі

Чемпіон світу та Європи, найкращий спортсмен квітня-2011 за версією НОК України Георгій Зантарая (на фото) відкрив рахунок українським медалям на міжнародному турнірі із серії Гран-Прі в Баку.

Підопічний Віталія Дуброви переконливо почав боротьбу в столиці Азербайджану, здобувши три перемоги поспіль достроково у відбірковому колі. Наш дзюдоїст виявився сильнішим за шведа Олле Сандстрома, француза Іссама Нуаре і німця Тобіаса Енглмайера.

У півфіналі Георгій Зантарая поступився Болдбаатару Чімед-Йондон з Монголії. Який у підсумку став срібним призером, а українець – бронзовим. "Золото" у ваговій категорії до 60 кг виборов Аміран Папінашвілі з Грузії.

У другий день турніру на третю сходинку п'єдесталу пошани піднявся і Артем Василенко (81 кг). Українець всі три поєдинки відбіркового раунду зміг завершити достроково.

У півфіналі наш спортсмен поступився Олімпійському чемпіону Пекіна-2008 німцеві Оле Бішофу, який і став чемпіоном. Але Артем все-таки зумів принести другу бронзову нагороду в скарбничку української збірної.

У завершальний день міжнародного турніру з серії Гран-Прі наші дзюдоїсти вибороли дві бронзові медалі. Їх володарями стали Ірина Кіндзерська (+ 78 кг) та Станіслав Бондаренко (+ 100 кг).

У результаті збірна України з 4-ма "бронзами" фінішувала на 14 місці в медальному заліку турніру серед 50 країн-учасниць. Лідерами тут стали команди з Узбекистану, Росії та Нідерландів.

Зараз ви читаєте новину «Українські дзюдоїсти везуть чотири "бронзи" з етапу Гран-прі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути