понеділок, 06 вересня 2010 13:59

Українські арбітри отримали від Колліни прапорці з кнопками (ФОТО)
6

У суботу, 4 вересня, куратор системи суддівства в професійному футболі України П"єрлуїджі Колліна провів чергову зустріч з арбітрами Прем"єр-ліги. Метою зібрання було надання рефері спеціального технічного обладнання, яке сприятиме покращенню їхньої роботи.


Нагадаємо, що на початку серпня наші елітні судді пройшли спеціалізоване тестування в Національному університеті фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ). Перевірка вказала на різний рівень можливостей арбітрів, однак, за словами Колліни, ця ситуація є цілком закономірною. Адже різниця у віці між деякими з них сягає п"ятнадцяти років.

"Важливо, щоб кожен суддя чітко уявляв собі свій фізичний стан і з огляду на нього вибудовував подальший тренувальний процес, − пояснював Колліна. − Належним чином підготувавшись до гри і перебуваючи у гарній формі, ви істотно зменшите вірогідність помилок, котрі нерідко стають наслідками втоми".


Кожному арбітру була надана персоналізована програма підготовки, вирахувана і створена для нього на основі розробок фахівців НУФВСУ та індивідуальних характеристик, отриманих під час серпневих тестів. Якість та об"єм виконаних завдань контролюватимуться спеціальним обладнанням − годинником та датчиком, що кріпиться до грудної клітини.

Ці сучасні пристрої, які також були роздані суддям, робитимуть кардіограму і навіть фіксуватимуть відстань, яку долатимуть рефері при виконанні необхідних вправ. Отримана таким чином інформація буде відіслана технічним експертам, а далі, після відповідної комп"ютерної обробки, потраплятиме безпосередньо до П"єрлуїджі Колліни. Зрештою куратор робитиме висновки щодо рівня готовності своїх підопічних та їхньої сумлінності на тренуваннях.


Аби протестувати нове обладнання, арбітри провели годинне заняття на полі навчально-тренувального комплексу імені Віктора Баннікова, де отримали додаткові роз"яснення фахівця НУФВСУ щодо використовування годинників та датчиків. Зі свого боку Колліна, який уважно стежив за роботою суддів, надавав їм корисні поради, спрямовані на покращення ефективності тренувального процесу.

Наостанок кожен з 24-х служителів Феміди, що працюють на матчах Прем"єр-ліги, отримав від італійця набір з двох обладнаних електричними пристроями прапорців, призначених для лайнсменів. Відтепер асистенти привертатимуть увагу арбітра не лише відмашками, але й радіосигналами, котрі надсилатимуть за допомогою кнопки на прапорці. Суддя ж у полі не матиме потреби постійно тримати у полі зору своїх помічників − про їхні дії йому миттєво сповіщатиме датчик, прикріплений на передпліччі.

"Отже ми зробили ще два кроки, спрямовані на покращення вашої роботи, − звернувся наприкінці зустрічі П"єрлуїджі Колліна до своїх підопічних. − Ви отримуєте можливість здійснювати правильну фізичну підготовку до матчів, а під час гри зможете більш уважно стежити за тим, що відбувається на полі". Арбітри вже готуються до наступних випробувань. Ті з них, хто працюватиме на матчах чергового туру Прем"єр-ліги, отримають відповідні призначення у понеділок, 6 серпня.

ФОТО: www.ffu.org.ua

За матеріалами ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Українські арбітри отримали від Колліни прапорці з кнопками (ФОТО) ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути