Ексклюзиви
четвер, 26 серпня 2010 03:57

Колліна хоче омолодити суддівський корпус

Минулого понеділка куратор системи арбітражу в українському футболі П"єрлуїджі Колліна, 50 років, зустрівся з журналістами.

— Система українського суддівства має відповідати вимогам УЄФА та ФІФА, — каже італієць. — Тепер арбітрами, асистентами й інспекторами займається один комітет, а не два, як раніше. Суддів не будуть переводити з ліги в лігу за дві помилки. Наша мета — не карати, а покращити якість роботи арбітрів.

За перші чотири тижні своєї роботи в Україні я переглянув всі зіграні у прем"єр-лізі матчі. Їх було 32. Коли познайомився з арбітрами, то почав відвідувати стадіони. Наживо подивився сім матчів. Ми провели кілька індивідуальних зустрічей із суддями. Було б дуже добре, якби всі вони жили в одному місці. Ми тоді збиралися б щопонеділка чи щовівторка й обговорювали зіграний тур, а також усі разом тренувалися. Але це неможливо, адже арбітри живуть у різних куточках країни. Тому ми будемо іти до них додому. Інтернет це дозволяє.

У матчах останніх двох турів арбітри двічі скасовували свої рішення.

— Суддя має право змінювати рішення, поки гра не відновилася. Двічі за моєї присутності судді скасовували свої рішення. Напевне, мені варто перестати ходити на матчі, — сміється Колліна. — У поєдинках "Дніпро" — "Металіст" і "Динамо" — "Дніпро" асистенти допомогли арбітрам розібратися в епізодах і прийняти правильні рішення. Мені дуже приємно, що одесит Віктор Швецов, який працював на матчі "Динамо" — "Дніпро", не втратив контроль над ситуацією.

Колліна призначає суддів.

— Роблю це не на пляжі й не з келихом вина. Не беру до уваги такі чинники, як фартовість чи нефартовість арбітра для команди. Свого часу, я був нефартовим для Німеччини. Коли Олівер Кан бачив мене, то хапався за голову й кричав: "О, ні".

Штат арбітрів омолодиться.

— Зараз середній вік суддів — 38 років. Звертатимемо увагу на першу та другу ліги, — каже Колліна.

Зараз ви читаєте новину «Колліна хоче омолодити суддівський корпус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути