пʼятниця, 13 березня 2020 10:09

Українська преса відреагувала на перемогу "Шахтаря" у Вольфсбурзі

Українська преса відреагувала на перемогу "Шахтаря" у Вольфсбурзі
Гра з "Вольфсбургом" може виявитися останньою перед закриттям сезону

Учора донецький "Шахтар" на виїзді здолав у матчі 1/8 фіналу Ліги Європи німецький "Вольфсбург" – 2:1. Наводимо коментарі української преси.

Сьогодні можна просто порадіти - за себе, за "Шахтар", за український футбол, – пише "Трибуна". – Останнім часом катастрофічно не вистачає позитивних новин. Здається, що все навколо валиться. І тут така зміна орієнтирів.

Нам потрібна була ця перемога. Не заради коефіцієнта УЄФА або престижу України. А просто заради того, щоб хоча б на пару годин забути про все і нерозумно посміхатися, нічого не роблячи.

Спасибі "Шахтарю" за рідкісний позитив. За вміння дивувати, коли все проти. Без Степаненка. Без Марлоса. І навіть без Ісмаїлі в другому таймі.

Заради цього варто було продовжувати грати.

Може, все це не матиме значення завтра. Може, "Шахтар" програє другий матч і вилетить. Може, Лігу Європи скасують. Але цей вечір наш. Давайте трохи відвернемося і порадіємо.

"Варто відзначити Ісмаїлі та Тете – в обох не пішло з дриблінгом, але вони взяли іншим, – акцентує увагу "Футбол-24". – Так лівий фулбек "Шахтаря" зробив три відбирання й по два перехоплення та блокування, а ще виграв два верхових єдиноборства – ну і про гольовий простріл на Мораєса варто пам'ятати. Тете, своєю чергою, тричі бив по воротах (двічі в площину), викотив пас під удар Алану Патріку та зібрав на собі чотири фоли – це рекорд поєдинку. Також вінгер "гірників" став одним із лідерів за єдиноборствами (10 епізодів, 6 перемог). Таким темпом Тете витіснить Марлоса з основи, навіть коли той буде здоровим.

Атаки Вольфсбурга були повільними, банальними й завершувались ударами, які або летіли на трибуни, або виявлялися кволими. "Шахтар" видавався швидшим і агресивнішим, хоча проти нього грав дуже міцний клуб із топ-7 Бундесліги, який вирізняється вмінням не тринькати своїх моментів (за очікуваними та реальними голами в чемпіонаті у "вовків" рівність). Саме тому можна розраховувати на прохід у чвертьфінал Ліги Європи".

Таким темпом Тете витіснить Марлоса з основи, навіть коли той буде здоровим

ua-football наводить слова ексфорварда "Шахтаря" Андрія Воробея:

"Важливо, що команда грала. Не знаю, чи "Шахтар" сильно зіграв, чи команда "Вольфсбург" - дуже слабо.

Єдине що – хотілось би, щоб наші футболісти виграли з більшим рахунком. Усе вдавалося! І нібито виграли з хорошим результатом, але мали вигравати з більшим. Рахунок був би 4:1, і він продемонстрував би все, що відбувалося на полі".

"Відмінний результат "Шахтаря" в Німеччині, який дозволяє серйозно розраховувати на успіх за підсумком двоматчевого протистояння, - радіє footboom.com. – Приємно дивують фізична форма, швидкі атаки і відмінне взаєморозуміння між "гірниками". Вкрай рідко донецький клуб настільки впевнено виглядав навесні.

Однак є й мінуси, про які відомо всім. Далеко не найкращі дії в оборонному редуті, і явно відчувалася відсутність Степаненка: підстраховки захисникам явно не вистачало. Будь "Вольфсбург" менш марнотратним, все могло б обернутися сумнішими наслідками".

Колишній форвард "Шахтаря" Олег Матвєєв очікував перемогу донеччан. Його слова наводить sport.ua.

"Результат для "гірників" перед матчем-відповіддю цілком прийнятний. Хоча, звичайно, реалізуй "Шахтар" всі свої моменти, рахунок міг би бути і більшим. Команда Луїша Каштру показала хорошу гру, більшу частину часу донеччани контролювали хід гри і закономірно перемогли.

Скажу чесно, я не стежив за "Вольфсбургом" у Бундеслізі, але за матчами групового раунду Ліги Європи з "Олександрією" було зрозуміло, що це складна команда, яка непогано готова фізично і добре використовує стандартні положення. Я припускав, що в комбінаційній грі "Шахтар" буде сильнішим. Так воно і вийшло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" без надзусиль переміг у Вольфсбурзі

Гру-відповідь заплановано на 19 березня в Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Українська преса відреагувала на перемогу "Шахтаря" у Вольфсбурзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути