субота, 02 лютого 2019 16:55

Українка виграла золото юніорського чемпіонату світу з біатлону

Українка виграла золото юніорського чемпіонату світу з біатлону
Катерина Бех виграла спринт на чемпіонаті світу з біатлону

Юна українська біатлоністка Катерина Бех здобула золоту нагороду на юніорському чемпіонаті світу з біатлону.

"З кожним днем ​​юніорського чемпіонату світу в словацькому Словаччина Брезно-Осрблі українські спортсмени все ближче підбиралися до п'єдесталу пошани. І ось, нарешті, в спринті у юніорок довгоочікувана медаль з'явилася в активі нашої команди! І не просто медаль, а щире ЗОЛОТО !!!

Автором блискучого успіху в нашій команді стала Катерина Бех, для якої цей старт став по-справжньому зоряним в юніорській кар'єрі! Якраз зірки, нарешті, зійшлися для Каті в найважливішій гонці: до традиційно високої швидкості, наша біатлоністка зуміла додати десять влучних пострілів, чому не залишила шансів суперницям! Браво, Катя! Вітаємо, чемпіонка світу !!!

Перед стартом гонки головним питанням було - чи зможе хтось кинути виклик якнайшвидшої спортсменці цього чемпіонату Камилі Жук. Відповідь на це питання залежало від самої польської юніорки, а точніше - від її точності на рубежі. І, на щастя для нас, Каміла допустила по одному промаху на кожному рубежі, даючи шанс конкуренткам. Але скористатися цим шансом зуміла тільки українка!

Успіх української команди в цій гонці міг взагалі виявитися золотим дублем. Анна Кривонос також провела чудову гонку! Але, на жаль, другий постріл в стійці замість срібної медалі приніс їй лише місце в десятці кращих. Аня пройшла дистанцію практично в одні ноги з Бех (9 і 10 місця по чистій швидкості в гонці), але на фініші показала час на 31 секунду гірше переможниці. Проте, залишивши собі хороші шанси на боротьбу в гонці переслідування.

Попаданням в топ-20 відзначилася і ще одна наша спортсменка. Валерія Дмитренко ідеально відстрілялася на вогневих рубежах, показавши, до того ж, п'яту скорострільність серед всіх учасниць, і на фініші посіла 19-у позицію.

Перемога Катерини Бех поліпшила її шанси на більш високі місця в загальному заліку Юніорського кубка IBU. Завдяки сьогоднішньому результату наша спортсменка вийшла на третю позицію, відстаючи від лідируючої німкені Ханни Кебінгер на 39 очок", - розповідає biathlon.com.ua.

Спринт. Юніорки
1. Катерина Бех (0 + 0) 21: 03,6
2. Каміла Жук (1 + 1) +12,1
3. Ханна Кебінгер (0 + 0) +14,0
...
10. Анна Кривонос (0 + 1) +31,3
19. Валерія Дмитренко (0 + 0) +1: 01,9
53. Анна Коваленко (1 + 1) +2: 27,6

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бігли 5 км на лижах і стріляли: показали змагання з біатлону серед військових

Експерт пояснив причини провалу українських біатлоністів на етапах Кубка світу.

Зараз ви читаєте новину «Українка виграла золото юніорського чемпіонату світу з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути