середа, 28 жовтня 2009 14:50

Українець вперше пробіжить найвідоміший марафон світу

Українець вперше пробіжить найвідоміший марафон світу

1 листопада в Нью-Йорку стартує один з наймасштабніших і найвідоміших марафонів світу - The New York City Marathon. Вперше за 40 років існування марафону Україну представлятиме екс-рекордсмен СРСР в бігу на довгі дистанції, заслужений спортсмен і тренер з легкої атлетики Костянтин Лебедєв.

"The New York City Marathon - найважчий. Я все життя мріяв про подібне випробування, дивився кілька разів on-line репортажі, хотів відчути всю атмосферу даного заходу!

Цей марафон - дійсно гідне випробування для людини і спортсмена. Прагнутиму здобути перемогу. І сподіваюся, що своїм прикладом зможу заразити любов"ю до бігу інших людей" - сказав Костянтин Лебедєв.

Це один з найбільш відомих марафонів, в якому зазвичай бере участь до 37 тис. учасників, які відбираються за допомогою лотереї. Історія марафону бере початок у 1970 році, а сам захід завжди проводиться у перший тиждень листопада.

Марафон в Нью-Йорку - масштабне комерційне видовище з небувалим призовим фондом - більше півмільйона доларів.

Але в марафоні не головне перемогти - важливо взяти участь, не зійти з дистанції і добігти до фінішу, а рекорд марафону (42,195 км.) складає 2 години 8 хвилин і 43 секунди.

За матеріалами Турнір, Фокус

Зараз ви читаєте новину «Українець вперше пробіжить найвідоміший марафон світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути