понеділок, 12 жовтня 2009 15:23

Через iРod переможця марафону позбавили першого місця

Через iРod переможця марафону позбавили першого місця

Високотехнологічні гаджети все частіше впливають на важливі для людей події: так, через звичайний iРod в житті 27-річної Дженніфер Гоубел (Jennifer Goebel) стало на одну перемогу менше.

У Лейкфронтському марафоні, любительському спортивному заході, який проходить в штаті Вісконсін, переможниця Кессі Пеллер (Cassie Peller) була дискваліфікована практично відразу після фінішу через те, що пила воду на забороненій для цього ділянці траси. Завдяки цьому Гоубел, в звичайному житті терапевт-масажист, несподівано для себе зайняла перше місце на п"єдесталі.

Проте через два дні суддям потрапили до рук фотографії Дженніфер, яка біжить марафон з плеєром iРod, і незабаром вона сама була виключена із списку переможців. Як виявилось, Гоубел порушила один з пунктів регламенту Федерації легкої атлетики США (USA Track & Field, USATF), який забороняє використання яких-небудь електронних пристроїв під час змагань.

Як повідомляє видання JS Online, цей випадок може стати першим подібним інцидентом в США. Річ у тому, що на Лейкфронтськом марафоні правила USATF застосовувалися тільки до групи найбільш досвідчених спортсменів, а згідно точному формулюванню регламенту остаточна заборона навушників і плеєрів все одно лежить на організаторах заходу.

"Якщо вони збираються дискваліфікувати мене за те, що я слухаю плеєр, їм доведеться дискваліфікувати всіх, - затверджує Гоубел. - Це просто безглуздо, я прийшла на марафон, щоб повеселитися і пробігтися з друзями".

Порушення спортсменки виявилося тоді, коли на одному з форумів, де обговорювали дискваліфікацію Пеллер, з"явилися фотографії Дженніфер, яка біжить з плеєром. Коли б не цей знімок, лаври переможця належали б Гоубел.

За матеріалами Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «Через iРod переможця марафону позбавили першого місця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути