Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2007 20:40

Українці вибороли звання "Найсильнішої нації планети "

Українська команда стронгменів у четвертий раз отримала звання "найсильніша нація планети 2007" на 7-му командному чемпіонаті світу.

Як повідомляє УНІАН, фінал чемпіонату відбувся сьогодні на гірськолижному курорті Буковель. У фінал вийшли чотири команди - США, Литва, Росія і Україна.

Стронгсмени змагалися в семи видах багатоборства. Україна виграла по сумі набраних балів. Друге місце зайняла команда США, третє - Росія, четверте - Литва.

На старті змагань брали участь 8 найсильніших команд миру - Росії, Литви, Польщі, Німеччини, Фінляндії, Великобританії, США і України.

У кожну команду входило по чотирьох атлетів. До складу української команди входять: Василь Вірастюк (капітан), Кирило Чупрінін, Віктор Юрченко, Олександр Пеканов і Володимир Муравльов.

Команди змагалися в таких видах: підняття колоди, підняття 92-кілограмової гантелі однією рукою, тримання в руках "колон Геркулеса", перекидання 200-кілограмових куль, перетягування автомобіля вагою 32 тонни, присідання з вантажем 360 кг і естафета атлетів з вантажем 360 кг

У першій вправі (підняття колоди) світовий рекорд встановила команда Литви, три атлети якої підняли колоду вагою 490 кг.

У 2003 році на Карибських островах команда України на чемпіонаті світу встановила світовий рекорд в цьому виді змагань, який тоді складав 435 кг.

Зараз ви читаєте новину «Українці вибороли звання "Найсильнішої нації планети "». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути