неділя, 09 вересня 2012 10:29

Українці подолали рубіж 80-ти медалей на Паралімпіаді

Українці подолали рубіж 80-ти медалей на Паралімпіаді
Наші паралімпійці завоювали дев'ять медалей у десятий день змагань ФОТО: paralympic.org.ua

Деcятий день Паралімпіади подарував нашим спортсменам багато медалей всіх видів проби.

За підсумками десятого дня змагань Україна відзначилася завоюванням 2 золотих, 4 срібних та 3 бронзових медалей. Всього ж на рахунку нашої збірної 32 золоті, 23 срібні і 28 бронзових медалей.

Золото

У чоловічому плаванні на дистанції 100 метрів брасом Олексій Федина переміг з паралімпійських рекордом суперників з Росії та Білорусі.

У жінок в запливі на дистанції 100 метрів брасом українка Христина Юрченко побила рекорд Європи і теж фінішувала першою.

Срібло

На дистанції 100 метрів вільним стилем наша золота рибка Наталія Прологаєва на цей раз виграла срібло, поступившись першим місцем іспанці Терезі Пералес. Інша українка, Вікторія Савцова, фінішувала шостою.

У чоловічому запливі на дистанції 50 метрів на спині Дмитро Виноградець побив європейський рекорд і фінішував зі срібною медаллю.

Ну а в запливі на дистанції 200 метрів комплексом Віктор Смирнов побив європейський рекорд і посів друге місце,

У забігу на 400 метрів у жінок українка Вікторія Кравченко з рекордом країни прибігла другою, поступившись бігунці з Тунісу всього двома секундами.

Бронза

У фінальному запливі на 100 метрів брасом у чоловіків брали участь відразу три українських плавця. На жаль, лише Максиму Вераксі вдалося дістатися до подіуму. Сергій Кліпперт і Олег Ткаленко фінішували один за одним.

У жінок на дистанції 100 метрів брасом з трьох українських учасниць фінального запливу до подіуму дісталася теж всього одна. Ярина Матло виграла бронзу, а ось Марина Шталь припливла 5-ю, Юлія Волкова - восьмою.

У запливі на дистанції 200 метрів комплексом Олександр Мащенко виграв бронзу.

XIV Паралімпійські ігри завершуються в неділю. Сьогодні – найнапруженіший день Ігор: наші футболісти гратимуть у фіналі з командою Росії. Пряма трансляція матчу на Першому національному.

Зараз ви читаєте новину «Українці подолали рубіж 80-ти медалей на Паралімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути