пʼятниця, 07 вересня 2012 08:54

Українці завоювали дев'ять медалей у восьмий день Паралімпіади

Українці завоювали дев'ять медалей у восьмий день Паралімпіади
Україна посідає четверте місце в медальному заліку Паралімпіади ФОТО: forum.pravmir.ru

Восьмий день Паралімпіади подарував нашим спортсменам безліч медалей всіх видів проби. Особливо варто відзначити, що за кількістю золота цей день став рекордним для нашої команди на цій Паралімпіаді.

За підсумками восьмого дня змагань Україна відзначилася завоюванням 5 золотих, 1 срібної і 3 бронзових медалей. Всього ж на рахунку нашої збірної 27 золотих, 18 срібних і 23 бронзових медалей.

Золото

Українець Єгор Дементьєв виграв 80-кілометровий заїзд. Як і в гонці на 24 кілометри, конкурентом нашого спортсмена був китаєць Ліу Ксіньян. Третім фінішував спортсмен з Італії Мічел Піттачоло.

У фінальному забігу на 200 метрів Роман Павлик побив рекорд України і прибіг першим, обігнавши спортсменів з Великої Британії та Гонконгу. Для Романа ця медаль стала другою золотою, а всього на Паралімпіаді в Лондоні він виграв вже четверту медаль.

Фінальний заплив на дистанції 50 метрів на спині дуже вдався нашим спортсменам. Миколаївський плавець Геннадій Бойко фінішував першим з новим світовим рекордом.

В останньому запливі дня золоту медаль Паралімпіади виграв українець Віктор Смирнов. У фінальному запливі на дистанції 100 метрів батерфляєм Віктор Смирнов приплив першим, зовсім трохи випередивши суперників з Іспанії та Японії.

Ще одну золоту медаль завоював легкоатлет Юрій Царюк. У забігу на 200 метрів він переміг зі світовим рекордом.

Срібло

Ще одну медаль приніс наш плавець Андрій Калина. На дистанції 200 метрів комплексом він побив рекорд Європи, але прийшов другим до фінішу.

Бронза

Руслан Катишев, який напередодні завоював золоту медаль серед чоловіків у стрибках у довжину, вчора не зміг повторити своє досягнення. Українець у потрійному стрибку показав третій результат. Перше місце дісталося росіянину Денису Гуліну, а друге - Лі Дуаню з Китаю.

Партнер Геннадія Бойка по запливу на 50 метрів на спині Олександр Головко показав третій результат і заслужено виграв бронзову медаль.

Ще одна бронзова медаль на рахунку нашої легкоатлетки Інни Стрижак. У фінальному забігу на 200 метрів у жінок вона показав свій рекордний результат, але прийшла третьою.

Зараз ви читаєте новину «Українці завоювали дев'ять медалей у восьмий день Паралімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути