пʼятниця, 11 лютого 2022 16:47

Українці на Олімпіаді: підсумки сьомого дня і медальний залік

На XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні пройшов сьомий змагальний день.

Українські спортсмени знову залишилися без медалей, хоча близькою до нагороди була Юлія Джима, якби не прикрий промах під час стрільби стоячи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чекали медаль, а отримали шок. Українці на Олімпіаді: підсумки шостого дня

Перші нагороди сьогоднішнього дня були розіграні у хафпайпі, де переміг сноубордист з Японії Аюму Хірано. Другим став Скотті Джеймс з Австралії, а третім - Ян Шеррер зі Швейцарії.

Українська гірськолижниця Анастасія Шепіленко у супергіганті фінішувала з 37-м результатом. "Золото" тут здобула швейцарка Лара Ґут-Беграмі, "срібло" - австрійка Мір'ям Пухнер, а "бронзу" - ще одна швейцарка Мішель Ґізін.

У лижних перегонах на 15 км класичним стилем українці Олексій Красовський і Руслан Перехода фінішували наприкінці восьмого десятка. Не було рівних у цій дисципліні фіну Ійво Нісканену, котрий суттєво випередив представника ОКР Олександра Большунова та норвежця Йоганнеса Клебо.

"Золото" в змаганнях ковзанярів на 10000 м з новим світовим рекордом здобув швед Нільс ван дер Пул. "Срібло" дісталося нідерландцю Патріку Русту, "бронза" - італійцю Давіде Ґьотто.

Українські вболівальники пильно спостерігали за біатлонною жіночою спринтерською гонкою, а саме - за виступом Юлії Джими. Киянка була близька до боротьби за медаль, проте на другому вогневому рубежі припустилася одного промаху, що відкинуло її на підсумкове восьме місце.

Анастасія Меркушина фінішувала 24-ою з одним штрафним колом, а Ірина Петренко - 40-ою з двома. Виграла гонку Марте Олсбю-Ройселанн з Норвегії, другою стала шведка Ельвіра Еберґ, а третьою - італійка Доротея Вірер.

Лідія Гунько провела третє та четверте офіційні тренування в монобобі. Українка обидва рази показала 20-й результат.

У стрибках з великого трампліна сьогодні відбулися кваліфікаційні раунди. Віталій Калініченко та Євген Марусяк пройшли у наступний раунд, стрибнувши на 118 м і 104 м відповідно. Антон Корчук виступив відверто слабо та до топ-50 не потрапив.

Олег Гандей у турнірі з шорт-треку на дистанції 500 м у своєму раунді фінішував четвертим і до чвертьфіналу не пройшов.

На дистанції 1000 м із шорт-треку "золото" завоювала нідерландка Сюзанн Схюлтінґ, "срібло" дісталося кореянці Чхве Мін Джон, а "бронза" - бельгійці Анн Десмет.

Скелетоніст Владислав Гераскевич у третьому заїзді показав 18-й результат і з 17-м часом потрапив до топ-20. За підсумками фінальної спроби українець втратив ще одну сходинку та закінчив змагання 18-м. Переміг тут німець Кристофер Ґротер. Другим став його співвітчизник Аксель Юнґ, а третім - Ян Вен Ган з Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сподівання на спринт у біатлоні. Розклад сьомого змагального дня на Олімпіаді

У медальному заліку лідерство продовжує утримувати Німеччина, на рахунку якої вже сім золотих нагород. Норвегія відстає на одне "золото". По п'ять медалей вищого ґатунку мають Нідерланди та Швеція.

Автор: olympics.com
  Медальний залік Олімпіади-2022 після сьомого дня
Медальний залік Олімпіади-2022 після сьомого дня

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого 2022 року.

Під час зимової Олімпіади проводяться змагання з 15-ти дисциплін у семи видах спорту. Усього розіграють 109 комплектів медалей.

Українські спортсмени у столиці Піднебесної виступатимуть у 12-ти дисциплінах.

Зараз ви читаєте новину «Українці на Олімпіаді: підсумки сьомого дня і медальний залік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути