вівторок, 06 вересня 2022 19:50

Україна зазнала першої невдачі на Євробаскеті, програвши Греції

Україна зазнала першої невдачі на Євробаскеті, програвши Греції
Збірна України поступилася Греції на Євробаскеті-2022. Фото: Фото: fiba.basketball

У вівторок, 6 вересня, національна збірна України з баскетболу зіграла свій четвертий матч на чемпіонаті Європи 2022 року. У двобої за перше місце в групі суперником була команда Греції, яка також виграла всі попередні зустрічі.

У стартових трьох турах українці розгромили Велику Британію, вирвали перемогу в Естонії, а також дотиснули Італію.

Янніс Адетокумбо показав, що він є справжнім лідером збірної Греції, в перші хвилини поєдинку. Баскетболіст набрав сім очок. Міг додати ще два, проте не влучив з лінії штрафних кидків. Українці довго не могли набрати перші бали, тому відпустили суперників – 2:10.

Кілька вдалих дій Святослава Михайлюка не дозволили грекам піти в солідніший відрив. Надалі Україні вдавалося не відпускати конкурентів. Виграти першу чверть Греція змогла завдяки індивідуальним діям Янніса та двом триочковим. "Синьо-жовті" в першому відтинку матчу не реалізували жодного кидка з-за дуги – 20:23.

Артем Пустовий на старті другої 10-хвилинки скоротив відставання до мінімуму, а В'ячеслав Бобров з периметра вперше вивів нашу команду вперед – 25:23. Наставник греків вимушено взяв таймаут.

Гра була абсолютно рівною. Україні вдалося трішки відірватися після тричкового Іссуфа Санона й одного штрафного Михайлюка, яким покарали лаву запасних збірної Греції за надмірні емоції. Згодом суперники майже наздогнали "синьо-жовтих", проте ще один дальній кидок Санона та два очки Михайлюка довели рахунок до 44:37.

46:39 після першої половини зустрічі. Найрезультативнішими в складі збірної України стали якраз Іссуф Санон (13 очок) і Святослав Михайлюк (11 очок).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна сенсаційно здолала Італію та вийшла до 1/8 фіналу Євробаскету

Греція організувала ривок 11:3 на початку третьої чверті й вийшла вперед. Головною дійовою особою на майданчику був Янніс Адетокумбо, котрий на той момент уже мав у своєму активі 27 очок. Зупинити лідера суперників українці не могли, тому швидко перебрали з командними фолами.

Очевидно, далася взнаки втома після вчорашнього матчу з Італією. Гра в "синьо-жовтих" повністю розклеїлася, не встигали в захисті, важко набирали очки в атаці. Повний провал у третій чверті – 11:32...

Повернутися в гру Україні вже не вдалося. Наставник Греції навіть надав перепочинок Яннісу, який, втім, сьогодні набрав 41 очко!

Точні кидки з периметра Іллі Сидорова, Іссуфа Санона й Олексія Леня двічі лише дозволили "синьо-жовтим" не програти з різницею понад 20 балів – 79:99. Перша поразка наших баскетболістів на Євробаскеті-2022. А греки фактично гарантували собі першу сходинку в групі.

Україна: Михайлюк – 16, Санон – 16, Лень – 10 + 8 підбирань, Сидоров – 10, Ткаченко – 8, Пустовий – 6, Близнюк – 4, Скапінцев – 4, Бобров – 3, Зотов – 2.

Останнім суперником збірної України в груповому етапі буде збірна Хорватії. Матч відбудеться 8 вересня.

Перемога, швидше за все, означатиме підсумкове друге місце в групі.

Зараз ви читаєте новину «Україна зазнала першої невдачі на Євробаскеті, програвши Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути