середа, 20 березня 2013 18:48

"Україна завжди вміло грала на контратаках" - Тимощук

"Україна завжди вміло грала на контратаках" - Тимощук
"Я не думаю, що ми чимось поступаємось полякам" - Анатолій Тимощук ФОТО: facebook.com

Національна збірна України переможе команду Польщі у матчі відбору на ЧС-2014, якщо зіграє у свій кращий футбол. Про це журналістам розповів капітан українців Анатолій Тимощук.

"Нам дуже важлива підтримка вболівальників. І не тільки у матчі з поляками, а у кожній грі — виїзній чи домашній, - каже гравець мюнхенської "Баварії" перед початком тренування. - Всі знають який результат нам потрібен. Ми на це і налаштовуємося. Надіємося нам усе вдасться.

Чи боїмося ми Польщу? Ні, звичайно. А чого боятися? Цього сезону "Баварія" двічі обіграла дортмундську "Боруссію", за яку виступають лідери збірної Польщі. Скажу, що у нашого сперника гарний підбір виконавців. Мова йде не тільки про Якуба Блащіковскі, Роберта Левандовскі та Лукаша Піщека. Нас чекає хороша боротьба. Важливо, добре налаштуватися на гру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніхто на нікого не кричить" - збірна України тренувалась у заметіль

Думаю, що у своїх клубах гравці збірної Польщі показують якісніший футбол, ніж у складі національної команди. Сподіваюсь, у Варшаві нам вдасться перемогти, але гра не буде простою. Я не думаю, що ми чимось поступаємось полякам. Не так давно ми грали між собою у товариському матчі. Польща також виступала на спільному для нас Євро-2012. Нам потрібно зробити все можливе задля перемоги.

Ми маємо швидкісних гравців. Україна завжди вміло грала на контратаках. Думаю, на виїзді цю тактику якраз можна застосувати на ділі. Всі суперники стараються діяти першим номером, а ми можемо досить плідно зіграти на контратаках. Все буде залежати від того, як нам вдасться реалізувати свої можливості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми домовилися з Ракицьким" - Фоменко

Над реалізацією моментів можна працювати. Є спеціальні вправи. Після кожному тренування "Баварії" гравці залишаються буквально на 5-10 хвилин, щоб ще попрацювати перед воротами і попрактикувати стандартні положення.

Я сподіваюсь, що брак ігрової практики мені вдасться компенсувати досвідом. Що стосується фізичної форми, то я перебуваю у хорошому стані. Коли виходжу на поле у "Баварії", то показую хороший футбол. Це відзначає і тренер, і німецькі ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України могла тренуватися на базі варшавської "Легії"

Ми трошки запізнились на тренування, тому що виникла проблема з формою. У нас завжди бувають якісь прикрі моменти, яких у професійному спорті не має бути. Головне, що всі налаштовані працювати.

Молдова? Ми не змогли перемогти у Кишиневі. Зараз не варто про це говорити. Нам потрібно на хорошому рівні відіграти матч у Польщі, досягти там результату, а вже тоді думати про молдован.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вболівальники обиратимуть "Гравця матчу" збірної України

У футболі все можливе. У нашій команді є чимало молодих гравців. Вважаю, що це плюс. Не думаю, що хтось приїхав сюди з думками, що "все пропало". Ми готуємося до поєдинку і нам важливо бути у хорошій фізичній та психологічній формі. Якщо ми зіграємо у свій найкращий футбол, то зможемо перемогти поляків", - зазначив Тимощук.

Нагадаємо, матч збірних Польщі та України відбудеться 22 березня в Варшаві на стадіоні "Національний". Початок о 21:35. Трансляція на телеканалі "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «"Україна завжди вміло грала на контратаках" - Тимощук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути