Ексклюзиви
пʼятниця, 20 квітня 2018 17:56

Україна закінчилась 2014 року - скандальний арбітр Жабченко дав відверте інтерв'ю

 

Скандально відомий арбітр Анатолій Жабченко розповів про російський паспорт, погрози від фанатів та глухий кут. Нагадаємо, Жабченко був внесений списки "Миротворця" через наявність у нього російського паспорта.

"Я народився і виріс у Криму. Але після того, як Крим увійшов до складу Росії, українські журналісти почали виясняти, чи є у мене російський паспорт. Провели ціле розслідування, зняли фільм. У результаті мене і мого колегу Юрія Вакса 2015 року викликали на КДК.

У міру того, як ситуація на Україні загострювалася, нам почали надходити погрози. У пресі деякі експерти обурювалися: "Громадяни Росії судять український чемпіонат. Як так?!" А потім взагалі все різко загострилося, коли нас внесли в список "Миротворець". І мене, і Юру Вакса, і всіх наших родичів", - розповідає Жабченко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все життя був українцем, вболівав за збірну і співав гімн" - скандальний арбітр з російським паспортом

Арбітр розповів про події навколо Суперкубка України та про погрози від націоналістів.

"Писали і говорили, що якщо я вийду на поле в Одесі, то буде "Будинок профспілок-2". Прямим текстом говорили, що через мене почнуться масові заворушення, постраждають люди. Та біс знає, що станеться, якщо я тільки вийду на поле. Уявляєте? Ситуація загострювалася і могла вийти з-під контролю. Націоналісти, ультрас вже попередили правоохоронні органи про масові заворушення і акти непокори, якщо я відсуджу Суперкубок. Мені подзвонив Лучано Лучі та сказав, що треба відмовитися від цього матчу,- згадує арбітр.

Я виріс у Криму. Як я міг відмовитися від російського громадянства?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жабченко злякався судити матч за Суперкубок

"Мені запропонували прилюдно відмовитися від російського громадянства, Криму або навіть порвати на камеру російський паспорт. Тільки тоді моя українська і міжнародна кар'єра продовжаться. Обіцяли допомогти, надати підтримку, якщо я виконаю їхны умови. Я виріс у Криму. Як я міг відмовитися від російського громадянства? Ми за обопільною згодою розірвали контракт з ФФУ", - сказав Жабченко.

Суддя спробував стати арбітром РФПЛ. Однак, через те що він зареєстрований в Криму, йому відмовили.

"Я зв'язався з російським суддівським комітетом. Мені сказали, що розуміють мою ситуацію, що постараються допомогти, попросили трохи почекати. Час минав, а новин ніяких не надходило. За усіма юридичними документами - я росіянин! У мене є паспорт, військовий квиток, плачу податки і так далі. Але чомусь не можу отримати роботу, бо я кримчанин... Усвідомлюю, що на носі чемпіонат світу і моє запрошення на роботу в РФПЛ може теоретично спричинити певні санкції. Ніхто не хоче ризикувати", - передає слова арбітра sport-express.ru.

Перед чемпіонатом світу ніхто не ризикуватиме. Але, сподіваюся, після турніру про нас згадають

"Працюю в Криму, в нашій прем'єр-лізі. Зрозуміло, що не можна втрачати форму, суджу. У нас тут дуже багато дитячих турнірів. Хлоп'ята підростають, прогресують. Взагалі регіон у футбольному плані розвивається краще, ніж коли був у складі України. Але далі-то що? У дітей немає перспективи. Доростуть хлопчики до кримського рівня, а далі куди їм йти? Дуже складна ситуація ... Ми ж ні в чому не винні. Здорово, що у нас розвивається дитячий, юнацький футбол. А ось дорослий ... А якщо у хлопців немає перспектив, як у них будуть світитися очі? Вони спочатку розуміють, що у них немає об'єктивних шансів дорости до серйозного рівня. Так, я розумію, що перед чемпіонатом світу ніхто не ризикуватиме. Але, сподіваюся, після турніру про нас згадають", - розказав суддя.

Футбольні арбітри Юрій Вакс та Анатолій Жабченко отримали російське громадянство і постійно незаконно перетинали кордон України через закриті пункти пропуску.

Зараз ви читаєте новину «Україна закінчилась 2014 року - скандальний арбітр Жабченко дав відверте інтерв'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути