середа, 17 жовтня 2018 00:16

Україна трьома перемогами набралася солідності в Лізі Націй

Україна трьома перемогами набралася солідності в Лізі Націй
Україна ще не втратила жодного балу

Збірна України здолала в Харкові збірну Чехії 1:0 й достроково виграла свою групу Ліги Націй. М'яч забив Руслан Малиновський. Тепер українці матимуть кращу стартову позицію під час жеребкування відбору до Євро-2020 та, в разі непотрапляння до числа двох найкращих команд у відборі, можуть поборотися за путівку як переможець групи Ліги Націй.

Збірна України у цьому турнірі виглядала найбільш збалансованою командою й закономірно посіла перше місце. Тренерські відставки та ігрові кризи, в які потрапляли суперники, зробили нашу збірну явним фаворитом групи. Андрій Шевченко набрався досвіду на тренерському містку й зробив перший успішний крок в становленні себе в якості кваліфікованого наставника.

З іншого боку – шкода, що замість повноцінного відбору до Євро, ми грали напівофіційний турнір. Основні гравці нашого півзахисту – Коноплянка і Ярмоленко стрімко наближаються до позначки в 30 років, а Марлос узагалі вже здолав її. Воно нібито ще не страшно, але вже зараз на статус нового лідера збірної претендує Руслан Малиновський, якому лише 25 років.

Шевченко набрався досвіду на тренерському містку зробив перший успішний крок в становленні себе в якості кваліфікованого наставника

Нашій команді явно бракує нападника хоча би одного рівня із півзахисниками. Яремчук у збірній грає роль Артема Бесєдіна з "Динамо". Він має за матч кілька моментів, але все ніяк не знайде на полі ворота. Тим часом Андрій Шевченко, мабуть, мріє про нападника, який хоча би інколи вирішував долю матчів самотужки, як робить кожен центрфорвард, що поважає себе.

Цього разу на полі обійшлося без традиційного ляпу Андрія П'ятова. Голкіпер зіграв належно: ліквідував вихід сам на сам і взяв кілька дальніх пострілів. Цього виявилося достатньо для перемоги.

Гол:
1:0 - 43 Малиновський.
Україна - Пятов, Ракицький, Бурда, Матвієнко, Караваєв, Степаненко, Марлос, Коноплянка (Циганков, 70), Малиновський (Зінченко, 86), Ярмоленко, Яремчук.
Чехія - Павленка, Челюстка, Новак, Гебре Селассіє, Брабец, Барак, Павелка, Дочкал, Янкто (Шура, 81), Шик (Крменчік, 73), Видра (Змргал, 67).
Попередження:
Челюстка (19), Ракицький (39), Павелка (90).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко розповів, чи задоволений матчем з Чехією

Наступну гру збірна України зіграє в Словаччині проти місцевої збірної. Однак матч нічого не вирішує - наша збірна достроково стала переможцем групи.

Зараз ви читаєте новину «Україна трьома перемогами набралася солідності в Лізі Націй». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути