понеділок, 14 квітня 2008 14:53

Україна і Польща домовилися про активізацію співпраці в підготовці до Євро-2012

Україна і Польща домовилися активізувати співпрацю при підготовці фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Відповідну декларацію підписали президенти України і Польщі Віктор Ющенко і Лех Качинський в понеділок, 14 квітня у Варшаві.

Качинський вказав на важливість поглиблення співпраці, зокрема, в створенні необхідної інфраструктури і координації дій двох країн для успішного проведення чемпіонату.

Ющенко висловив впевненість в успішному проведенні ЧЄ-2012: "Я впевнений, що ми будемо свідками великого футбольного свята".

Ющенко також повідомив, що в кінці квітня у Львові відбудеться конференція, в якій візьмуть участь представники міст-організаторів Євро-2012, на якій будуть обговорені актуальні питання.

Згідно з декларацією, Україна і Польща домовилися активізувати співпрацю в розвитку інфраструктури, необхідної для проведення ЧЄ-2012, будівництві додаткових пунктів пропуску на кордоні і відновленні спільного митного контролю.

Крім того, сторони домовилися про співпрацю у сфері лібералізації візового режиму для громадян України на час проведення Євро-2012, створення сприятливих умов для залучення інвестицій для ЧЄ-2012, а також у сфері безпеки і активізації суспільно-культурної співпраці.

Президенти завірили, що мають намір сприяти в рамках своїх повноважень роботі україно-польського комітету у справах підготовки і проведення Євро-2012.

Зокрема, Президенти уповноважили консультаційний комітет України і Польщі проводити постійний моніторинг заходів з підготовки до Євро-2012 і вносити відповідні пропозиції.

"Українські новини"
Зараз ви читаєте новину «Україна і Польща домовилися про активізацію співпраці в підготовці до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути