Ексклюзиви
четвер, 15 грудня 2011 11:31

Україна проведе баскетбольне Євро у 2015 році

Україна проведе баскетбольне Євро у 2015 році

Україна слідом за футбольним Євро-2012 проведе і баскетбольний чемпіонат Європи у 2015 році.

Франція, Німеччина, Італія і Хорватія відмовилися проводити Євробаскет на своїх теренах. Це рішення було прийнято президентами місцевих федерацій через сумніви в професіоналізмі організаторів турніру з боку ФІБА-Європа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович побореться за проведення Євробаскету-2015

За неофіційною інформацією, причиною відкликання заявок стала неохайність ФІБА-Європа. Союз хотів підписати спонсорські контракти на проведення чемпіонату з деякими компаніями до того моменту, як буде прийнято рішення про країну-господарку. Європейські федерації на такий крок піти не могли.

"Ми знімаємо свою заявку з важким серцем, бо наш ентузіазм і віра в позитивний результат була величезною. Ми покладалися на такі цінності як хороше управління, гнучкість і прозорість, засновуючи наші рішення на цих китах. Ми розуміємо всю відповідальність за таке рішення перед нашими спонсорами та партнерами", - йдеться в офіційній заяві французької та німецької сторін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна подасть заявку на баскетбольне Євро-2015

"Втім, ФІБА-Європа не розділяла наших цінностей і не ставилася до цього серйозно. З урахуванням усіх факторів і після серйозних переговорів, чотири президенти федерацій вирішили вийти із заявочної кампанії", - стверджують француз Жан-П'єр Сюїта і німець Інго Вайсс.

Таким чином, Україна залишилася єдиним претендентом на проведення Євробаскету-2015. І вже через кілька днів має отримати це право офіційно.

Зараз ви читаєте новину «Україна проведе баскетбольне Євро у 2015 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути