понеділок, 24 квітня 2017 00:58

Україна програла ключовий матч чемпіонату світу
16

Збірна України програла Польщі на чемпіонаті світу з хокею
Фото: Ірина Козюпа
Збірна України програла Польщі на чемпіонаті світу з хокею
Збірна України програла Польщі на чемпіонаті світу з хокею
Збірна України програла Польщі на чемпіонаті світу з хокею
Збірна України програла Польщі на чемпіонаті світу з хокею

Збірна України зіграла свій другий матч на чемпіонаті світу у першому дивізіоні. Суперником команди Олександра Савицького стала Польща.

Зустріч звершилася з рахунком 2:1 на користь кадри.

Україна і Польща стартували на чемпіонаті світу з поразок. У першому турі наша команда поступилася Угорщині — 3:5, а наші західні сусіди програли Південній Кореї — 2:4. Тому цей поєдинок був надважливим для українців і поляків у боротьбі за виживання в першому дивізіоні.

Перший період виграли поляки завдяки шайбі Маласінскі за чотири секунди до сигналу на перерву. Українці завершували гру у меншості через 2-хвилиний штраф Побєдоносцева.

Практично весь період гра пройшла на польській половині льоду, але Україна не була успішною в завершенні атак. Також наша команда не змогла скористатися з гри у більшості, коли штраф заробив Почеха.

У другому періоді Україна відповіла шайбою Благого на 18:30. Долю матчу вирішив гол Капіци на 7-й хвилині третього періоду. Синьо-жовті знову не змогли реалізувати більшість. Наприкінці Савицький зняв воротаря, але українцям так і не вдалося врятувати гру.

Після фінальної сирени вболівальники дякували команді за гру вигуками "Молодці", не дивлячись на поразку.

Чемпіонат світу

2-й тур

Польща — Україна — 2:1 (1:0 0:1 1:0)

1-й період
1:0 - Маласінскі (Пасюта, Вронка, 19:56), в більшості
2-й період
1:1 - Благой (Кузьмик, 18:30)
3-й період
2:1 - Капіца (Кручек, Дзюбінські, 6:34)

Олександр Савицький, наставник збірної України:

Хочу подякувати глядачам, які прийшли на матч, і які вболівали за нас біля телевізорів. Завдяки такій підтримці ми повністю віддавалися грі. Команда добре захищалася, але важко, якщо нападники на забивають. Нам знову не вдалося реалізувати більшість. Варто було зіграти не так академічно. Вдячний хлопцям за те, що брали ініціативу на себе. Результатом я не задоволений, а гра мені сподобалася.

Вчора ми втратили важливого гравця Артема Бондарєва. На 90% у нього розрив зв'язок коліна. Він вибув до кінця турніру. Чекаємо на детальнішу інформацію від лікарів.

Попереду у нас серйозніші суперники. Будемо старатися взяти свої очки самовіддачею, щоб вдало завершити турнір. Коли хлопці грають за свою країну, то стараються зробити навіть більше, ніж можуть. У нас є сили, щоб ще додати у грі. Перед власними вболівальниками хочеться показати красиву гру і здобути результат.

Завтра потренуємося і будемо готуватися до Австрії. В суперника буде на день менше відпочинку. Сподіваюсь, десь нам це допоможе. Хоча всі суперники готувалися до турніру і знали розклад матчів. Ще раз хочу відзначити, що мені сподобалася наша гра сьогодні. Нічия була б справедливішим результатом.

Яцек Плахта, наставник збірної Польщі:

Ми дуже щасливі виграти цей матч і здобути три очки. Це був дуже важкий та емоційний поєдинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України програла перший матч чемпіонату світу

Матч збірної України знову зібрав аншлаг у Палаці Спорту. А найактивнішими фанатами стали угорці та тернопільська хокейна команда "Галицькі ведмеді", які разом вболівали за Україну. Вони всю гру провели на ногах, скандуючи "Шайбу".

Ще в одному матчі дня збірна Південної Кореї сенсаційно перемогла Казахстан — 5:2.

Наступний матч Україна зіграє проти Австрії у вівторок, 25 квітня. Поєдинок розпочнеться о 20:30.

Чемпіонат світу у Києві триватиме з 22 по 28 квітня у столичному палаці Спорту. За дві путівки в елітний дивізіон світового хокею змагаються Південна Корея, Казахстан, Польща, Австрія, Угорщина та Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна програла ключовий матч чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути