Ексклюзиви
четвер, 03 березня 2011 22:34

Україна подасть заявку на баскетбольне Євро-2015

Україна подасть заявку на баскетбольне Євро-2015

Після футбольного Євро-2012 Україна може провести баскетбольне Євро-2015. Федерація баскетболу України подаватиме заявку на проведення континентальної першості. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив президент асоціації Олександр Волков.

"Керівництво країни підтримало нашу пропозицію. 19 березня розпочнеться прийом заявок на проведення турніру. Ми подамо свою заявку і будемо боротися за її перемогу", - каже Волков.

Цього року чемпіонат Європи пройде в Литві, Євробаскет-2013 прийме Словенія. Крім України, поки ніхто не заявив про бажання отримати першість Євро-2015.

Також сьогодні був офіційно представлений новий головний тренер національної збірної України з баскетболу. Ним став американський фахівець Майк Фртателло. Саме він повезе українців на Євро-2011. Вперше в історії число учасників турніру збільшили з 16 до 24.

Суперниками українців у Литві стануть команди Болгарії, Бельгії, Росії, Словенії та Грузії. З групи вийдуть перші три команди. Турнір пройде у шести литовських містах з 3 по 18 вересня.

Участь у Євробаскеті-2011 стане для України першим з 2005 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна подасть заявку на баскетбольне Євро-2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути