Ексклюзиви
четвер, 03 березня 2011 21:59

Тренер НБА повезе баскетбольну збірну України на Євро-2011

Тренер НБА повезе баскетбольну збірну України на Євро-2011

Сьогодні, 3 березня, американський фахівець 64-річний Майк Фрателло офіційно очолив національну збірну України з баскетболу. Екс-наставник команд НБА "Атланта Гоукс", "Клівленд Кавальєрс" та "Мемфіс Грізліс" готуватиме українців до чемпіонату Європи, який пройде цього року у вересні.

Прес-конференція Фрателло затримується на 40 хвилин. Американець приходить до журналістів разом з президентом Федерації баскетболу України Олександром Волковим та віце-президентом ФБУ Валерієм Кондратьєвим.

"Всім доброго дня. Прошу вибачення за затримку. Ми стояли у пробці. У Лос-Анджелесі давно таких не бачив, - каже Фрателло. - Саша (Волков) мені як син, наші сім'ї тісно спілкуються. Для мене велика честь очолити збірну України. Контракт поки не підписаний. Мені достатньо потиснути руку містеру Волкову. Спочатку ми відпрацюємо перший цикл, тобто Євробаскет-2011, а далі буде видно".

ФБУ зацікавлена у співпраці з тренером у рамках підготовки збірної України до чемпіонату Європи-2013 і чемпіонату світу-2014 року. А поки Олександр Волков озвучив завдання на вересневу першість континенту.

"Воно просте — це вихід з групи і боротьба за право поїхати на Олімпіаду. Думаю, ми зможемо зібрати найкращих гравців. Головне, щоб у нас не було проблем з травмами. З тим досвідом, який є у Майка Фрателло, у нас є всі шанси виконати поставлене завдання" - важає Волков.

Американець раніше не працював з національними збірними. Кар'єру тренера розпочав під час навчання в університеті Род Айленда.

"Я ніколи не брав участь у міжнародних турнірах такого рівня, де так багато стоїть на кону. Це велика мотивація для мене, - зазначив Фрателло, - Буду з вами відвертим. Зараз я дуже мало зная про український баскетбол, але обіцяю, що до червня виправлюся. Я вже маю диски із записами матчів, інформацію про гравців. Планую дивитися матчі Суперліги, які транслюються в інтернеті. Після закінчення регулярного чемпіонату НБА у мене з'явиться можливість відвідати Україну."

Найближчим часом Фрателло почне формувати тренерський штаб збірної.

"Зараз потрібно залагодити всі формальності, а з понеділка я займуся потенційними помічниками — проситиму керівників клубів відпустити цікавих мені людей працювати зі мною в Україні. Чи будуть у таборі збірної українці? Зараз я не готовий дати вам відповідь. Є певна процедура контракту. Не хочу, щоб завтра хтось по телебаченню дізнався, що став моїм асистентом."

Також Фрателло допомагатиме збірній України, яка візьме участь в Універсіаді.

"Команда складатиметься з гравців до 25 років. Вона буде створена за зразком другої збірної США. За неї виступатимуть баскетболісти, які не проходять в основу національної команди. Я знаю, що Волков хоче побудувати систему підготовки збірних."

У ході прес-конференції Фрателло посміхався і жартував. До наступної зустрічі обіцяв підівчити українську мову. Сьогодні на прохання журналістів спробував сказати "дякую". Так він висловлював вдячність за подаровану майку збірної України.

Фрателло — один з найпопулярніших тренерів та коментаторів НБА. Американець знімався в численних рекламах та телешоу, а минулого року зіграв самого себе у фільмі "Просто Райт".

Зараз ви читаєте новину «Тренер НБА повезе баскетбольну збірну України на Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути