субота, 27 січня 2007 19:00

УЄФА вирішив обдумати ідею збільшення числа учасників фінальної стадії чемпіонату Європи до 24 команд

Національні асоціації проголосували за те, щоб відразу почати дослідження з даного питання. Голосування відбулося в п"ятницю на XXXI Конгресі УЄФА в німецькому Дюссельдорфі, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Напередодні ЄВРО-96 в Англії кількість учасників фінальної стадії чемпіонату Європи була збільшена з восьми до 16 команд. Тепер же Виконавчий комітет УЄФА проведе дослідження з метою з"ясувати, чи варто збільшити число учасників турніру до 24 збірних напередодні фінальної стадії ЄВРО-2012.

Пропозицію про розширення фінальної стадії чемпіонату Європи зробила Футбольна асоціація Шотландії, яку спочатку підтримали Ірландія, Латвія і Швеція. За словами ініціаторів ідеї, збільшення числа учасників фінальної стадії ЧЄ додасть видовища і інтриги відбірковому циклу. До того ж, фінальна стадія турніру з 24 командами буде привабливіша для спонсорів і телевізійних компаній, а загальний прибуток буде розподілений між більшою кількістю країн.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА вирішив обдумати ідею збільшення числа учасників фінальної стадії чемпіонату Європи до 24 команд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути