Ексклюзиви
середа, 27 червня 2012 06:26

УЄФА вчетверте за чемпіонат покарає Росію

УЄФА вчетверте за чемпіонат покарає Росію
svit24.net

УЄФА ініціював судовий розгляд проти федерацій футболу Іспанії (RFEF) та Росії (РФС) у зв'язку з расистською поведінкою вболівальників під час матчів Чемпіонату двох країн в Польщі і в Україні. Рішення з цього питання має бути оголошене в четвер.

Як наголошується у заяві, розміщеній на веб-сайті союзу, підставами для початку розгляду справи обох федерацій була "неналежна поведінка вболівальників (расистські жести і співи)".

Розгляд стосується поведінки уболівальників команди Вісента Дель Боска під час матчу проти Італії (10 червня, Гданськ), котрі ображали, згідно з доповіддю, Маріо Балотеллі. Уболівальники збірної Діка Адвоката під час матчу з Чехією (8 червня, Вроцлав) спрямовували расистські пісні на Теодора Гебра Селассі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА оштрафував Хорватію на рекордну суму за фашистську символіку

З цієї ж причини УЄФА оштрафував хорватську федерацію з футболу (HNS), штрафом у розмірі 80 000 євро за пісні фанатів під час сутичок з італійцями (14 червня, Познань).

Для РФС це буде 4-те покарання у цьогорічному Чемпіонаті Європи. На росіян вже накладені три штрафи за інциденти, пов'язані з прихильниками збірної (підпалення фаєрів, образливі банери) - 120 000 євро за матч з Чехією, 30 000 євро за зустріч з поляками та 35 000 євро за матч з Грецією.

 

Зараз ви читаєте новину «УЄФА вчетверте за чемпіонат покарає Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути