середа, 08 квітня 2009 18:39

УЄФА показала Донецьку новий Кубок УЄФА

Автор: shakhtar.com
  З наступного сезону Кубок УЄФА стане Лігою Європи
З наступного сезону Кубок УЄФА стане Лігою Європи

Кубок УЄФА, в числі вісімки претендентів на який сьогодні знаходиться "Шахтар", як турнір доживає останні дні. З наступного сезону він трансформується в Лігу Європи УЄФА. Сьогодні новий бренд був презентований в Донецьку.

УЄФА представив офіційний логотип майбутнього захоплюючого турніру. Виконаний він в бордово-золотих квітах, поєднання яких, за задумом авторів, символізує престиж Ліги Європи. Сама ж назва змагань позначена на логотипі універсально - англійською, що робить його зміст зрозумілим для носіїв всіх мов світу.


Довідка "Gazeta.ua"

Кубок УЄФА (англ. UEFA Cup) - щорічний європейський футбольний кубковий турнір, що проводиться під егідою УЄФА; другий за значущістю після Ліги чемпіонів. Первинна назва - Кубок Ярмарків (англ. Inter-СitiesFairsCup).

У турнірі можуть брати участь команди-володарі національних кубків і команди, які зайняли відповідне місце в чемпіонаті. Якщо володар національного кубка вже отримав право виступати в Лізі чемпіонів або Кубку УЄФА завдяки позиції в національному чемпіонаті, то путівку отримує або фіналіст кубка, або команда, що зайняла найвище місце серед тих, хто не отримав право брати участь в єврокубках (залежно від правил національної асоціації). Деякі футбольні федерації (Англії і Франції) надають одне з місць в своїй квоті володарям кубка ліги. Кількість клубів від однієї країни (квота) і стадія, на якій вони вступають в турнір, залежить від рейтингу країни в таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «УЄФА показала Донецьку новий Кубок УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути