Ексклюзиви
пʼятниця, 07 серпня 2009 12:50

УЄФА перенесла фінал Євро-2012 з Києва у Варшаву

УЄФА перенесла фінал Євро-2012 з Києва у Варшаву

УЄФА встановить Міжнародний трансляційний центр (International Broadcasting Center) Чемпіонату Європи з футболу 2012 року у Варшаві.

Про це повідомив прес-секретар Федерації футболу Польщі (PZPN) Якуб Квятковський.

Він не уточнив, коли УЄФА було прийнято це рішення, зауваживши, що Європейська футбольна асоціація поінформувала про це PZPN 5 серпня.

Квятковський відмовився коментувати рішення про обрання Варшави місцем розташування трансляційного центру. "Більше не можу нічого сказати на виразне прохання УЄФА", - додав він.

Як відомо, газета "Коммерсант-Украина" повідомила у сьогоднішньому номері, що встановлення трансляційного центру у Варшаві, швидше за все, означає, що Київ втратить право проведення фінального матчу Євро-2012, оскільки переважно трансляційний центр встановлюється у тому місті, де відбувається фінал.

Компанія PL2012, яка координує підготовку Польщі до проведення Євро-2012, повідомила з посиланням на інформацію PZPN, що рішення УЄФА про встановлення трансляційного центру у Варшаві, а не у Києві, як планувалось раніше, було прийнято після "детального аналізу".

На перенесення центру до Варшави вплинуло, серед іншого, розташування у центрі Європи, а це коротший час подорожі, краще авіасполучення з іншими країнами та кращі можливості влаштування, у тому числі краща готельна база та нижчі ставки за ніч, відзначено у повідомленні, розміщеному на веб-сайті PL2012.

Крім цього, у Варшаві краща технічна інфраструктура, необхідна для функціонування центру, додаткова інфраструктура (буфети, туалети, склади, паркінги, територія для сателітарних антен), ресторани, супермаркети, аптеки, лікарні і громадський транспорт.

УЄФА також звертає увагу, що до Польщі як члена Євросоюзу буде легше транспортувати необхідне трансляційне обладнання, ніж до України.

За матеріалами УНІАН

Зараз ви читаєте новину «УЄФА перенесла фінал Євро-2012 з Києва у Варшаву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути