середа, 27 квітня 2011 10:25

"У залі для прес-конференцій Моурінью - довбаний бос" - Гвардіола

"У залі для прес-конференцій Моурінью - довбаний бос" - Гвардіола

Напередодні першої гри півфіналу Ліги чемпіонів проти "Реала" головний тренер "Барселони" Хосеп Гвардіола вкрай різко висловився на передматчевій прес-конференції на адресу свого колеги Жозе Моурінью.

Це викликало величезний резонанс, враховуючи, що протягом усього сезону Гвардіола був підкреслено коректний у своїх публічних заявах. Залишається загадкою - чи навмисно наставник каталонців вибрав невластивий йому тон? Або Моурінью все-таки досяг мети вивести опонента з себе, і у вирішальний момент у Гвардіоли просто здали нерви?

"Він звертався до мене фамільярно, і я відповім йому так само, - сказав тренер "Барселони". - Завтра наші команди зійдуться на полі, а за його межами він вже виграв. Я йому подарую особистий трофей за цю перемогу, нехай забере його додому і насолоджується. У залі для прес-конференцій він довбаний бос, довбаний господар, і я не хочу битися з ним на цій території".

Трохи передісторії: виступ Гвардіоли став кульмінацією полеміки в пресі, яка почалася після фінального матчу Кубка Іспанії. Початок дискусії - можливо, мимоволі - поклав сам Гвардіола, висловившись після гри з приводу рішення арбітра відмінити гол Педро: "Так, "Реал" дуже сильний, але цю команду ми випереджаємо на вісім очок у чемпіонаті. І Кубок програли їм тому, що лінійний суддя з дуже хорошим зором не зарахував гол Педро через те, що той був в офсайді на два сантиметри," - сказав наставник каталонців.

Пізніше, коли в якості основного кандидата на роль арбітра у матчі Ліги чемпіонів розглядався португалець Педру Проенса, Гвардіола кинув, що "Моурінью буде задоволений таким вибором".

Перед сьогоднішньою зустріччю в Лізі чемпіонів Жозе Моурінью не забув у своєму стилі прокоментувати ці слова Гвардіоли:

"Не так важливо, що від призначення Проенса відмовилися під тиском. Головне - що ми вступаємо в нову еру. До сьогоднішнього дня тренерів можна було розділити на дві групи. Одна, дуже маленька - ті, хто ніколи не обговорює суддівство. Інша, більша, до якої належу і я сам - ті, хто критикує суддів за серйозні помилки. Ми не завжди можемо впоратися з розчаруванням, але завжди віддаємо належне арбітру, який чудово відпрацював матч.

А тепер з'явилася третя група, куди входить один Гвардіола. Він критикує правильне рішення арбітра! Такого я ніколи ще не бачив".

Мабуть, контрвипад Моурінью став останньою краплею, що викликала процитований вище монолог Гвардіоли.

"Мої слова, сказані після Кубка, не мали нічого спільного з тим, як інтерпретувала їх мадридська преса, - заявив на тій же прес-конференції Гвардіола. - Я привітав "Реал" з перемогою і просто відзначив арбітра, який прийняв таке складне рішення. Моурінью може повірити мені або тому, що написано в газетах. Я тільки хочу нагадати йому, що ми чотири роки працювали разом. Я знаю його, а він знає мене. Але Моурінью, очевидно, вважає за краще вірити пресі. Це його справа".

Далі Гвардіола знову підкреслив, що результат протистояння "Реала" і "Барселони" буде вирішено лише на полі:

"Я намагаюся вчитися у Моурінью-тренера, але в іншому мені мало в чому хочеться брати з нього приклад. Для мене головне футбол, я не маю наміру грати у всі ці ігри.

Йому це вдається краще, а я не хочу в це вплутуватися. Якщо "Реал" виб'є нас з Ліги чемпіонів, то тому, що виявиться сильнішим у майбутніх матчах. Якщо ми виграємо чемпіонат, то тому, що були кращими протягом сезону".

Нагадаємо, на своїй прес-конференції Моурінью заявив, що "Гвардіола нагадує йому вовка в овечій шкурі."

Сьогодні "Реал" і "Барселона" проведуть перший матч півфіналу Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"У залі для прес-конференцій Моурінью - довбаний бос" - Гвардіола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути