середа, 20 лютого 2019 08:01

У складі "Ювентуса" виступає 17-річний гравець українського походження

У складі  "Ювентуса" виступає 17-річний гравець українського походження
Микита Власенко. Фото:footboom.com

17 річний Микита Власенко грає за юнацьку команду туринського "Ювентуса". Власенко має українське походження, бо народився в Донецьку.


Проходив становлення у Швейцарії. Починав у місцевому клубі "Тічіно", згодом перебрався до більше іменитого "Лугано", де вже тренувався із молодіжною командою. Цієї зими перейшов до "Ювентуса" у дворічну оренду з обов'язковим правом викупу.

Юнацькі команди "Ювентуса" поки не можуть похвалитися ні хорошими результатами, ні гравцями в першій команді. Тому керівництво клубу робить все можливе для покращення ситуації: за останні роки побудована сучасна інфраструктура, та проводиться селекція із бажання знайти кращим гравців. Клуб хоче бачити більше вихованців власної школи у першій команді. Навіть створив відповідну команду в Серії С для досвіду молодих гравців. Футболісти, які не можуть закріпитися в "Юве", - стають розмінною монетою в різного роду трансферах та аренах звичних для Італії.

Футбольне становлення Власенко проходив у швейцарських клубах

Грає Власенко на позиції центрального захисника. В італійському футболі завжди дуже сильною була школа захисників. Тому аби кого точно не запросять до італійського клубу. Тут тільки є один аспект: зазвичай в Італії захисники дозрівають пізно. Молодим захисником вважається гравець у 22-23 роки. 17-18 років- це просто дитячий вік, коли потрібно багато працювати над власним становленням. Особливо в плані тактики.

З іншої сторони, дуже не просто себе знайти в італійському футболі. Для цього потрібно в першу чергу вміння підлаштовуватися під особливості місцевого футболу. Особливо це стосується захисників, які велику увагу приділяють тактичним моментам. Не так давно, 20 річний українець Ілля Брюхов пробував свої сили у італійському "Кальярі" - нічого із цього не вийшло.

Поки Микита Власенко не може похвалитися стабільним місцем у складі " прімавери" "Ювентуса". Все це зрозуміло, бо він тільки приєднався до команди. Рівень юнаків "Юве" - вищий за "Лугано". Тому потрібен буде певний час для адаптації футболіста, розуміння нових вимог у команді. Шансів побачити Власенка в матчі Юнацької Ліги чемпіонів проти "Динамо" - не так багато.

Микита Власенко проходить процес адапатції в "Ювентусі"

Незважаючи на те, що Власенко народився в Україні, він має швейцарське громадянство. Звичайно, що простіше для молодого футболіста мати європейський паспорт – під квоти ліміту в такому разі не потрапляєш. Але поки Микита не заграний ні за юнацьку, ні за молодіжну збірну Швейцарії. Це дає можливість нашій Федерації футболу звернути увагу на талановитого захисника в плані запрошення до юнацьких збірних України. Звичайно, за умови, якщо він буде влаштовувати тренерський штаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13-річного Владислава Нагрудного називають новим Шевченком

Федерація футболу України має звернути увагу на талановитого гравця українського походження для можливого виступу за юнацькі збірні України.

Зараз ви читаєте новину «У складі "Ювентуса" виступає 17-річний гравець українського походження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути