середа, 30 січня 2019 17:57

13-річного Владислава Нагрудного називають новим Шевченком

13-річного Владислава Нагрудного називають новим Шевченком

Gazeta.ua Кожна людина шукає для себе кращі умови життя. Проблеми міграції є актуальними для населення України не тільки останні декілька років. Війни, економічні кризи змушують людей шукати кращої долі для себе та власних дітей. Уже в новій країні діти переселенців у деяких випадках досягають певних успіхів у спорті чи мають перспективи.


На початку 2000-х було багато розмов запрошення до лав національної збірної із футболу аргентинця Дієго Клімовича, який мав українське походження та виступав у німецькій Бундеслізі. Взагалі, Аргентина має не одного футболіста із українським походженням: форварди Хосе Чатрук, Адріан Чорномаз, Серхіо Дідух. Не так давно у складі " Карпат", а потім "Шахтаря", грав форвард Густаво Бланко – Лещук. 5 матчів за національну збірну Данії провів Ерік Святченко. Батьки якого переїхали в Данію з України на початку 1990-х. Також Святченко був гравцем шотандсього " Селтіку".

Справа в тому, що потрібно слідкувати за молодими футболістами українського походження по всьому світу із метою їхнього залучення до складу юнацьких збірних і перспектив у національної команді. Ми не в такому становищі у футболі, щоб не використовувати додаткові можливості.

Нещодавно була історія сина колишнього півзахисника "Динамо" Віталія Самойлова. 15-річний Максим Самойлов, який перебуває в системі "ПСЖ", обрав юнацьку збірну Росії. При тому Максим прожив у Києві до 7 років, а зараз є одним із найбільших талантів парижського клубу. 17-річний Данило Воронін із юнацьких команд " Вільярреалу" так і не дочекався виклику до юнацької збірної України. Хоча народився у Луцьку в родині українця та білоруски. Родина переїхала в Іспанію. Білорусь запросила талановитого форварда Вороніна грати за свою юнацьку команду.

Юнацькі збірні України залишило поза увагою футболістів із "ПСЖ" і " Вільярреалу"


Перспективні молоді футболісти з українським корінням у Європі є. Вони можуть приносити користь Україні. В останньому відбірковому раунді збірній Ю-17 суттєво допоміг форвард німецького "Нюрберга" 16-річний Ерік Шуранов. Хоча його родина давно живе у Німеччині. На цього футболіста положила око сама "Баварія".


У системі молодіжних команд "Мілану" виступає 13-річний Владислав Нагрудний. Його батьки з Чернівців, але поїхали за кращою долею в Італію у 1990-х. Із 10-річного віку Нагрудний перебуває в системі " Мілану". Хлопець зарекомендував себе кращим – виступає за основний склад свого віку. Діє на позиції форварда, або флангового півзахисника. Його чесноти – швидкість і техніка. Саме цей його відрізняє від одноліток. При тому доволі результативний. Не дарма його називають новим Андрієм Шевченком. Владислава переводять для тренувань із дітьми старшого віку. На фоні них Нагрудний не губиться .

Сильні сторони Нагрудного - швидкість і техніка


Скоро постане питання вибору юнацької збірної. Збірні Румунії та Молдови дізнавшись, що Нагрудний має буковинське походження, звернули увагу на талановитого форварда . Але більше шансів, що він гратиме за юнацьку команду Італії. Він тут народився, знає мову. Сам молодий футболіст себе індифікує італійським гравцем українського походження. Владислав і його батьки не проти того, щоб він виступав за збірну батьківщини. Просто поки що до них із такою пропозицією ніхто не звертався.


Владислав Нагрудний бере участь у "Minsk Cup -2019" у складі " Мілану". В цьому турнір також будуть однолітки з київського "Динамо". Українські тренери очно зможуть отримати враження про талановитого футболіста з українськими корінням.

Федерації футболу України варто ретельніше спостерігати за молодими футболістами українського похоження в Європі.

Зараз ви читаєте новину «13-річного Владислава Нагрудного називають новим Шевченком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути